”Kukaan Venäjän puolella ei päässyt pakoon”, sanoo kapteeni patoräjähdyksestä CNN:llä – Omia joukkoja ei ehkä varoitettu

Kah’ovkan pato tuhoutui eilen Hersonin alueella. Ukrainalainen kapteeni kertoo todistaneensa Dnepr-joen vastarannalla, kuinka vesimassat vyöryivät venäläisyksikköjen päälle ja joukoittain sotilaita kuoli tai loukkaantui.

Venäjän sotilaita jäi joukoittain vesimassojen alle Kah’ovkan padon tuhouduttua, väittää Ukrainan asevoimien kapteeni Andri Pidlisnyi uutiskanava CNN:n haastattelussa. Hänen mukaansa useita venäläisiä kuoli ja loukkaantui tulvaveden vyöryessä päälle. Ukrainalaiset joukot näkivät tapahtuneen joen vastarannalta, Pidlisnyi sanoo.

”Kukaan Venäjän puolella ei päässyt pakoon. Kaikki rykmentit, joita venäläisillä oli sillä puolella, joutuivat tulvan alle”, kapteeni kuvaa näkemäänsä CNN:lle.

Hänen mukaansa venäläiset ovat tuhonneet padon tarkoituksella häiritäkseen Ukrainan joukkojen suunnitelmia hyökätä joen yli. Pidlisnyi uskoo, että vaarassa olevia venäläisiä yksiköitä ei ehkä varoitettu, jotta yllätysmomentti säilyisi.

Venäjän armeijan yksiköt sijaitsivat joen itärannalla, joka on ukrainalaiskapteenin mukaan matalampi kuin länsipuoli ja joutui siksi pahemmin veden alle.

”Vihollisen asemat aivan joen rannassa joutuivat tulvan alle. Teidän on ymmärrettävä, että vihollisen asemat eivät ole vain juoksuhautoja, vaan myös tavallisia siviilien taloja, joissa he asuivat”, Pidlisnyi sanoi.

Ukrainan puolustusvoimat syyttää padon tuhoamisesta Venäjää, mutta varmoja todisteita väitteen tueksi ei ole vielä saatu. Venäjä on puolestaan syyttänyt tapahtumasta Ukrainaa ja ”terrori-iskua”.

LUE SEURAAVAKSI:

Venäjän ilmavoimien toiminta nyt yllättävän aktiivista, sanoo kenraali Jarmo Lindberg – Näin hän arvioi Ukrainan vastahyökkäystä
”Tätä on totaalinen sota Euroopassa” – Asiantuntijat: Padon tuholla valtavat vaikutukset Ukrainaan ja sotaan
Prigožinille on ennustettu loppua, mutta niin ei ole käynyt – Näistä syistä Putin tarvitsee Wagner-pomoa
Zelenskyi kutsui koolle hätäkokouksen: Suuri pato räjäytetty – Samaan aikaan Ukrainan joukoilta ”uutisia joita odotimme”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *