”Jos sellaista ei tule, se on pettymys” – Hallitusneuvottelut herättävät nyt toiveita yrittäjissä

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen muistuttaa, että jos maahanmuuttoa vaikeutetaan, muita työmarkkinauudistuksia ja kasvutoimia on tehtävä vielä enemmän.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kertoo, ettei hän ole havainnut, että yrittäjäjärjestö olisi eri mieltä muiden elinkeinoelämän järjestöjen kanssa maahanmuuton tarpeellisuudesta.

”Jaamme samat huolet ja keinot. Olemme myös niistä viestineet eri yhteyksissä Säätytalolle”, Pentikäinen sanoo.

Elinkeinoelämän keskusjärjestö EK on tänä keväänä vaalien jälkeen muistuttanut moneen kertaan työperäisen maahanmuuton merkityksestä, mutta pk-yrityksiä edustava Suomen Yrittäjät on ollut työperäisen maahanmuuton suhteen hyvin hiljainen. Yrittäjäjärjestö ei ole yhdessäkään vaalien jälkeen julkistamassaan kannanotossaan vaatinut työperäisen maahanmuuton lisäämistä.

LUE KOMMENTTI:

Suomen Yrittäjät on oudon hiljainen hallitusneuvottelujen isosta kiistakysymyksestä

”Olemme todenneet, että Säätytalolla on puolue, joka on voittanut vaalit vaatimalla maahanmuuttopolitiikan kiristämistä. Arvioimme, että tämä voi jollakin tavalla vaikuttaa myös hallitusohjelmaan”, Pentikäinen sanoo. Hänen mielestään on tärkeää ymmärtää, että jos maahanmuuttoa vaikeutetaan, muita työmarkkinauudistuksia ja kasvutoimia on tehtävä vielä enemmän.

”Muuten meidät hukka perii. Toivon, että Säätytalolla ymmärretään, että Suomi tarvitsee vahvempaa kasvua, ja Suomen kasvu tulee vain yritysten kasvun kautta.”

Pentikäisen mukaan yrittäjät odottavat nyt Säätytalolla hallitusneuvotteluita käyviltä puolueilta yrittäjämyönteistä hallitusohjelmaa. Erityisen tärkeää yrittäjille olisi Pentikäisen mukaan se, että Säätytalolla tehtäisiin merkittäviä linjauksia työmarkkinoiden uudistamiseksi.

”Jos sellaista ei tule, se on pettymys. Toistaiseksi on perusteltuja syitä olla toiveikas.”

LUE SEURAAVAKSI:

Mitä tapahtui Suomen ”kohtalonkysymykselle”? Petteri Orpon neuvotteluista toistaiseksi vain yksi vastaus
Nyt alkoi kova peli – Riikka Purra otti Säätytalon pihtiotteeseen
Perussuomalaiset väläytti tulorajaa 2500 €/kk – Nyt professori kertoo laskeneensa todellisen ”nettomaksajan” rajan
Maahanmuuton tulorajat pöydällä Säätytalossa – Linjauksilla voi olla laajat vaikutukset Suomeen
Tutkija: Suomessa on vääristynyt käsitys työperäisestä maahanmuutosta – ”Ei pidä elää kohtuuttoman idealistisessa maailmassa”
Ulkomaalaisten työllistymisestä lupaava havainto Suomessa – tutkijalta kriittinen huomio ministeriön näkemyksestä

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *