Suomalaiset piensijoittavat tankkasivat Nordeaa toden teolla: ”Keskittyminen yhteen osakkeeseen oli historiallisen suuri”

Suuret osingonmaksajat kiinnostivat sijoittajia. 64 prosenttia euromääräisistä kaupoista tehtiin ostolaidalla.

Korkean osinkotuoton yhtiöt kiinnostivat suomalaissijoittajia maaliskuussa, kertoo OP Ryhmän tuoreet tilastot.

Henkilöasiakkaiden suosituin osake oli Nordea, joka vastasi 46 prosenttia netto-ostoista. Osuus on historiallisen suuri OP:n tilastoissa, ja kaiken kaikkiaan yhtiötä osti lähes 14 000 sijoittajaa.

Nordean osake laski maaliskuun aikana, kun amerikkalaisen Silicon Valley Bankin kaatuminen aiheutettua huolia pankkisektorin kunnosta. Lisäksi Nordea jakoi ennätyksellisen 80 sentin osingon, joka irtosi maaliskuun lopussa.

“Nordean kiinnostavuus osinko-osakkeena näkyi jo viime vuonna, mutta nyt netto-ostojen keskittyminen yhteen osakkeeseen oli historiallisen suuri,” sanoo OP varallisuudenhoitoasiakkaiden johtaja Kai Kalajainen yhtiön tiedotteessa.

Muita netto-ostetuimpien osakkeiden listalle nousseita olivat Fortum, Sampo, Nokian Renkaat ja UPM-Kymmene. Nokian Renkaita lukuunottamatta sijoittajien hamuamat osakkeet ovat myös suurimpia osingonmaksajia.

”Osinkotuotot ovat pitkäjänteiselle sijoittajalle hyvä valinta, mutta yhden vuoden osinkotuoton sijaan on hyvä katsoa myös yhtiön kykyä jatkaa osingonmaksua ja ylipäätään liiketoiminnan näkymiä”, OP:n Kalajainen toteaa.

Kaupankäyntitilastojen valossa sijoittajat suhtautuvat optimistisesti markkinatilanteeseen ,sillä 64 prosenttia OP:n henkilöasiakkaiden euromääräisistä osakekaupoista oli ostoja.

LUE SEURAAVAKSI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *