Yhtiö yllätti, salkunhoitaja ”jättipotista”: ”Iso voitonjako tapahtumassa”

Asiantuntijat arvioivat Markkinaraati-ohjelmassa, mistä yhtiöistä on luvassa parhaat osingot. Sijoittajat yllättänyt Nordea aikoo jakaa yli 2,9 miljardin osinkopotin.

Osinkokuninkaiden kärkipaikkaa pitää korkotason nousun tukema Nordea, joka aikoo jakaa yli 2,9 miljardin osinkopotin. Summa on samaa luokkaa kuin Nordean toissa vuonna jakama Suomen pörssihistorian tiettävästi suurin osinkopotti.

”Onhan tuo jättipotti. Samaan aikaan Nordea on ostanut miljardeilla euroilla viimeisen parin vuoden aikana omia osakkeita ja vaikuttaa jatkavan sitä edelleen. Iso voitonjako siinä on tapahtumassa”, Aktian salkunhoitaja Paavo Ahonen kuvaa Markkinaraati-ohjelmassa.

Mistä yhtiöistä on luvassa parhaat osinkotuotot? Katso asiantuntijoiden arviot oheiselta videolta.

Katso video täältä

Nordea yllätti sijoittajat ennusteita vahvemmalla tuloksella ja yllätyssuurella osinkoesityksellä, joka ylittää reippaasti analyytikoiden optimistisimmatkin ennusteet.

Tänä keväänä parhaita osinkotuottoja tarjoaa teräsyhtiö SSAB, jonka osingot ovat yli 12 prosenttia osakkeen markkina-arvosta. Syklinen yhtiö teki viime vuonna huipputuloksen, josta jaetaan huippuosinkoja, Ahonen toteaa.

Markkinaraati

Markkinaraadissa puhutaan tällä viikolla osingoista. Kannattaako sijoittajan juosta osinkojen perässä? Entä mistä yhtiöistä saa parhaan osinkotuoton ja mitä osinko kertoo yhtiön tulevaisuudesta? Markkinaraati pohtii myös, miten toimii suomalainen osinkoverotus.

Muuan muassa näihin kysymyksiin ovat vastaamassa Nordean senioristrategi Hertta Alava, sijoittaja-kirjailija Karo Hämäläinen ja Aktian salkunhoitaja Paavo Ahonen.

Lähetyksen juontaa toimittaja Minna Karkkola.

”On todennäköistä, että se tulos siitä taas hieman laskee ja varmaan osingonmaksukin”, hän ennustaa.

Ahonen on havainnut, että myös sykliset yhtiöt ovat viime aikoina kiinnittäneet paljon huomiota siihen, että nekin pyrkivät tarjoamaan kasvavaa osinkoa. Niille on ongelma, jos sijoittajat keskittyvät ajattelemaan, että kyseessä on ”syklinen yhtiö, jonka tulos menee ylös ja alas”, ja että yhtiö ei näin pystyisi luomaan arvoa pitkällä aikavälillä, Ahonen huomauttaa.

”Huomaan, että sillä toimialalla yhtiöissä osinkoon liittyvässä viestinnässä ja muussa on tapahtunut paljon muutosta.”

Katso kaikki Markkinaraati-lähetykset täältä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *