Ruotsin Billström Nato-prosessista: Cavusoglu on kertonut Turkin olevan valmis uusiin keskusteluihin Ruotsin kanssa

Ruotsin ulkoministerin Tobias Billströmin mukaan Turkin ulkoministeri Mevlüt Cavusoglu on ilmaissut, että Turkki on valmis uusiin keskusteluihin Ruotsin kanssa. Billström kommentoi Ruotsin Nato-prosessia medialle saapuessaan ulkoministerien kokoukseen Brysselissä.

Turkin hallitusta lähellä olevan A Haber -uutiskanavan mukaan Cavusoglu on sanonut Suomen, Ruotsin ja Turkin kolmenvälisten tapaamisten jatkuvan tauon jälkeen Brysselissä, missä Naton päämaja sijaitsee. Hän ei kuitenkaan kertonut, milloin tapaamisia jatkettaisiin.

Cavusoglu puhui asiasta yhteisessä tiedotustilaisuudessa Yhdysvaltain ulkoministerin Antony Blinkenin kanssa.

Turkin ja Ruotsin keskustelut keskeytyivät tammikuun lopussa sen jälkeen, kun Ruotsissa oli muun muassa poltettu Koraani Turkin suurlähetystön edessä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *