Heikki Kovalainen Valtteri Bottaksen saumoista – ”Toivon, että olen väärässä”

Valtteri Bottaksen edustama Alfa Romeo-talli yllätti viime kauden alussa iloisesti, mutta kauden edetessä taso heikkeni. Alfa Romeo ei kyennyt vastaamaan kehitystyössä muiden tiimien haasteeseen.

Formula ykkösissä 2007-13 kisannut Heikki Kovalainen ei osannut odottaa Alfa Romeolta niin vahvaa alkukautta.

– Olin vähän yllättynyt ja se oli positiivinen yllätys tietysti. Heillä oli aika paljon luotettavuusongelmia, mutta muuten kauden avaus oli vahva heiltä. Hyvä yllätys, Kovalainen sanoi Viaplayn F1-kausiennakossa Sport Contentille.

Kovalainen myös yllättyi, miten paljon Alfa Romeo putosi kauden loppupuolella alaspäin.

– Se on vähän sellainen trendi, joka heillä on ollut. Usein tuommoisilla keskipakan tiimeillä on ollut aika sama trendi. Jos aloitetaan vahvasti, ei kuitenkaan pysytä siinä kehityksessä mukana. Ehkä Alfan suunta siinä putoamisessa keskipakan kärjestä hännille oli vähän dramaattisempaa, mitä olisi voinut olettaa. Droppi oli vähän suurempi, mitä mä oletin.

Alfa Romeon resurssit ovat maaliskuussa alkavalla kaudella 2023 varsin pienet. Kovalainen antaa ymmärtää, että taistelu on nyt entistä haastavampaa.

– Mun mielestäni se tulee olemaan tiukassa. Mä en näe, että keskipakasta kukaan pystyy haastamaan kolmea kärkitallia. Keskipakan keulilla oleminenkin tulee olemaan tiukassa. Alfan tilanteessa sitten vasta, kun Audi tulee mukaan, on toivottavasti sitten riittävästi resursseja.

Kovalainen ei usko, että Alfa Romeo ja Bottas pystyisivät menestymään alkukaudella yhtä hyvin kuin vuosi sitten.

– Tällä hetkellä heillä ei ole tehdä sitä steppiä eteenpäin. Noin vahva kauden aloitus, mikä heillä oli viime vuonna, niin sekin tulee olemaan vaikeaa toistaa. Toivon, että olen väärässä, mutta ei tule olemaan helppoa.

Haastattelu: Otto Palojärvi

Lue myös: Mika Salo Valtteri Bottaksen kohtalosta – ”Audista ei koskaan tiedä”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *