Reuters: EU:sta uusi ukaasi Unkarille – Nyt vaarassa on yli 15 miljardin euron elvytyspotti

”Eurooppalaiset veronmaksajat eivät halua, että heidän rahojaan menee paikkoihin, joissa ei kunnioiteta oikeusvaltion periaatetta ja missä vähemmistöjen elämä on erittäin vaikeaa”, Euroopan komission varapuheenjohtaja perustelee.

Euroopan komissio uhkaa jäädyttää Unkarin osuuden elvytyspaketista, jos maa ei vahvista oikeuslaitoksensa riippumattomuutta pikaisesti.

Asiasta kertoo EU:n oikeusasioista, arvioista ja oikeusvaltioperiaatteen noudattamisesta vastaava komission varapuheenjohtaja Věra Jourová uutistoimisto Reutersin haastattelussa.

Unkari on saamassa elvytyspaketista 5,8 miljardia euroa takauksia ja 9,6 miljardia euroa lainaa, eli sen osuus on yhteensä 15,4 miljardia euroa.

”Unkarin on kuitenkin ensin hyväksyttävä lait, jotka vahvistavat tuomareiden asemaa ja korruption vastaisia toimia. Nämä ovat hyvin konkreettisia asioita, jotka Unkarin hallitus on luvannut korjata”, Jourová kommentoi.

Komissio jäädytti jo viime vuoden lopulla Unkarin koko osuuden koheesiovaroista. Kyse on lähes 22 miljardista eurosta.

”Eurooppalaiset veronmaksajat eivät halua, että heidän rahojaan menee paikkoihin, joissa ei kunnioiteta oikeusvaltion periaatetta ja missä vähemmistöjen elämä on erittäin vaikeaa”, Jourová perustelee.

LUE SEURAAVAKSI:

Viktor Orbán esittää voittajaa, vaikka menetti Unkarin miljardit – Nyt maan pelätään ajautuvan levottomuuksiin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *