Raju takaisku: SM-liigassa jaettiin kova pelikielto – “Pelkästään päähän”

Liigan kurinpitodelegaatio on antanut KooKoon Axel Ottossonille viiden ottelun pelikiellon. Se on seurausta perjantain Pelicans–KooKoo-ottelun tapahtumista.

Ottosson taklasi Pelicansin Saku Salmista rajusti toisessa erässä. Ottelussa taklauksesta tuli iso rangaistus ja pelirangaistus (5+PR) syynä päähän tai kaulan / niskan alueelle kohdistunut taklaus.

Kurinpitodelegaatio teki selväksi, että Salminen oli tilanteessa vielä kiekollinen pelaaja. Niitti osui kuitenkin suoraan päähän.

– Kurinpitodelegaatio toteaa, että videotallenteen perusteella Ottossonin taklaus kohdistuu kuitenkin lähes pelkästään Salmista päähän. Delegaatio toteaa, että Ottossonilla olisi ollut mahdollisuus kohdistaa taklaus vastustajan vartaloon, mutta taklaus menee vartalolinjan editse, linjattiin ratkaisussa.

– Edellä mainituilla perusteilla kurinpitodelegaatio toteaa, että Ottossonin taklaus täyttää säännön 48 tunnusmerkistön. Lisäksi kurinpitodelegaatio toteaa, että taklauksella on pelitilanne ja taklauksesta aiheutuva pääkontakti huomioiden piittaamattomasti vaarannettu vastustajaa ja tilanteesta tulee määrätä ottelurangaistus ja pelikielto. Liigan linjauksien perusteella selkeä päähän kohdistuva taklaus arvostetaan viiden (5) ottelun mittaiseksi pelikielloksi, jatkuivat perustelut.

Ottosson pelaa vahvaa kautta. Miehen poissaolo on kova takaisku KooKoolle, joka taistelee vielä paikasta pudotuspeleissä.

Lue myös:

HIFK murskasi Jukurit – Olli Jokinen antoi palaa ottelun jälkeen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *