Näin vähän oli osanottajia Mäkihypyn SM-kisoissa – Janne Ahonen jätti väliin

Mäkihypyn suurmäen Suomen mestaruudesta hypättiin lauantaina Kuopiossa. Voittoon liiteli Niko Kytösaho, toiseksi Antti Aalto ja kolmanneksi Vilho Palosaari, jotka maailmancupissakin ovat tällä kaudella olleet Suomen kolme parasta hyppääjää.

Osanottajia kilpailussa oli mukana 22. Määrä putosi viime vuodesta, jolloin mukana Lahdessa hypätyssä kilpailussa oli 23.

Viime vuoden kilpailun tuloslista oli Suomen tason kannalta nolohko. Janne Ahonen sijoittui kolmanneksi, vaikka oli aktiiviuransa jo lopettanut ja päätti kilpailla huvin vuoksi.

Nyt Kuopiossa Janne Ahonen ei ollut mukana. Hänen poikansa Mico Ahonen oli ja liiteli seitsemänneksi. Mico oli avauskierroksen jälkeen viidentenä, mutta hänen toinen hyppynsä epäonnistui.

Yhdistetyn MM-hopeamitalisti Ilkka Herola sijoittui suurmäen SM-kilpailussa viidenneksi. Se oli hienoinen näpäytys Suomen erikoismäenlaskun tasosta, sillä Herola ei edusta yhdistetyn maailmancupissa mäkihypyssä parasta tasoa. Hän on vahvempi hiihtoladulla.

Suomen mäkihypyn taso on ollut tällä kaudella hienoisessa nousussa, mutta SM-kisojen osanottajamäärä kertoo lajin valitettavan pienestä harrastajamäärästä Suomessa. Muistettakoon, että sillä kultaisella 1980-luvulla 40 parasta selviytyi suurmäen SM-kilpailussa toiselle kierrokselle.

Teksti: Otto Palojärvi

Lue myös: Mäkihypyn SM-kisoissa ylivoimainen voitto – “Hyvä kisa oli”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *