ISW: Venäjä hyödyntää todennäköisesti Valko-Venäjän puolustusteollisuutta ylläpitääkseen hyökkäyssotaansa

Venäjä hyödyntänee Valko-Venäjän puolustusteollisuutta ylläpitääkseen laajamittaista hyökkäystään Ukrainassa, arvioi ajatushautomo Institute for the Study of War (ISW) tuoreimmassa tilannekatsauksessaan.

Valko-Venäjää johtava Aljaksandr Lukashenka tapasi Venäjän presidentin Vladimir Putinin viimeksi perjantaina Moskovassa. Lukashenka on antanut Venäjän käyttää Valko-Venäjän aluetta hyökkäyksiin Ukrainaan, ja Valko-Venäjä on järjestänyt yhteisiä sotaharjoituksia Venäjän joukkojen kanssa.

ISW:n arvion mukaan Putin tulee lisäämään vaikutusvaltaansa Valko-Venäjällä riippumatta Ukrainan sodan lopputulemasta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *