Euroopan parlamentista reaktio Silvio Berlusconin Ukraina-möläytykseen – Italian ex-pääministeri vastasi heti

”Ukrainan tukeminen ei ole valinnaista”, EPP-ryhmän puheenjohtaja Manfred Weber korostaa.

Euroopan parlamentin kansanpuolueen ryhmä EPP on perunut Italian Napolissa pidettäväksi aiotun tapahtumansa. Syynä tähän on Italian ex-pääministerin, senaattori Silvio Berlusconin viime sunnuntaina esittämä kommentti Venäjän Ukrainassa aloittamasta sodasta ja Ukrainan tukemisesta.

Asiasta kertoi EPP-ryhmän puheenjohtaja Manfred Weber Twitterissä.

”Ukrainan tukeminen ei ole valinnaista. Jatkamme yhteistyötä Italian hallituksen kanssa EU-asioissa”, Weber kirjoitti.

Silvio Berlusconin vastaus tuli heti.

”Sen sijaan, että minua arvostellaan, he voisivat yrittää avata keskustelun rauhasta”, hän sanoi lyhyessä lausunnossaan.

Kohu nousi siitä, että viime sunnuntaina toimittajille puhunut Berlusconi moitti Italian pääministeriä Giorgia Melonia siitä, että tämä tapasi Ukrainan presidentin Volodomyr Zelenskyin yhdessä muiden eurooppalaisten valtiojohtajien kanssa viime viikon EU-huippukokouksessa ja aikoo matkustaa Kiovaan Zelenskyin vieraaksi vielä ennen helmikuun loppua.

”Minä en pääministerinä olisi suostunut tapaamaan Zelenskyitä, joka on syyllinen sotaan. Jos hän ei olisi hyökännyt kahta Donbassin separatistista tasavaltaa vastaan, koko sota ei olisi alkanut. Tästä syytä minä arvioin hänen käyttäytymistään erittäin, erittäin negatiivisesti”, Berlusconi sanoi.

Lisäksi hän kehotti Yhdysvaltoja painostamaan Zelenskyä.

”Minun mielestäni Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin pitäisi ilmoittaa Zelenskyille, että hän saa rahallista apua Ukrainan jälleenrakentamiseksi sillä ehdolla, että Ukraina aloittaa tulitauon välittömästi. Missään tapauksessa Ukrainaa ei saisi nyt auttaa rahallisesti eikä asein yhtään enempää”, Berlusconi totesi.

Katso upotus täältä

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *