Petteri Orpo repeää nauruun vaalitenttiohjelman ongintatehtävässä – “Joo, tuota…”

Petteri Orpo pääsee alakouluikäisten oppilaiden tentattavaksi uudessa Luokan edessä -ohjelmassa.

Luokan edessä on uudenlainen vaalitenttiohjelma, jossa puolueiden puheenjohtajat pääsevät 3.–6.-luokkalaisten tentattaviksi. Ohjelma alkaa tänään torstaina Neloselta, ja ensimmäisessä jaksossa kiperien kysymysten ja tehtävien äärellä on kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo.

Lasten kysymykset Orpolle ovat moninaisia. Oletko ihan varma, että sinusta tulee pääministeri? Voiko poliitikkojen vaalilupauksiin luottaa ennen vaaleja? Jos Orpo ei olisi kokoomuksessa, mihin puolueeseen hän kuuluisi?

Jaksossa nähdään myös erinäisiä tehtäviä. Orpon tulee esimerkiksi selittää ansiotuloverotuksen perusperiaatteet oppilaille minuutissa. Toisessa tehtävässä ollaan monilta lastenkutsuilta tutun onginnan äärellä. Tehtävässä oletetaan, että Orpo on pääministeri ja hänen tulee onkia itselleen kolme hallituskumppania. Sitten Orpon tulee kertoa jotakin kyseisistä puolueista ja mahdollisesta yhteistyöstä kokoomuksen kanssa.

– En ole päässytkään pitkään aikaan tällaiseen ongintakisaan, Orpo sanoo tarttuessaan onkeen.

Ensimmäisenä puheenjohtaja onkii itselleen hallituskumppaniksi vasemmistoliiton. Mies repeää nauruun lukiessaan puolueen nimen ääneen. Myös luokkalaiset alkavat nauraa miehen reaktion myötä.

– Joo, tuota… Vasemmistoliitto on tosi monesta asiasta ihan eri mieltä kuin me. Se, mikä kuitenkin meitä yhdistää, on varmasti se, että vasemmistoliittokin haluaa, että suomalaisilla ja Suomella menee hyvin. Niillä on vain keinot erilaisia, miten he ajattelevat, että sinne päästään, Orpo sanoo.

Sitten hän nostaa esiin puolueen puheenjohtajan Li Anderssonin.

– Li Andersson on myös Turusta. Ehkä, kun me puhumme Turun murretta, ymmärrämme vähän toisiamme. Kyllä me varmaan juttuun tulisimme, Orpo sanoo.

Luokan edessä -ohjelmaa esitetään Nelosella ja Ruudussa torstaisin kello 20. Seuraavassa jaksossa on vieraana pääministeri Sanna Marin.

Lue myös: MTV: Sanna Marin avautuu rakkauselämästään – nostaa esiin yhden erityisen tärkeän asian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *