Oulun Hiukkabaanan ykkösvaiheen rakentamiseen avustusta lähes 1,5 miljoonaa

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt 38:lle kunnalle yhteensä noin 15,4 miljoonaa euroa kävelyn ja pyöräilyn edistämiseen.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt 38:lle kunnalle yhteensä noin 15,4 miljoonaa euroa kävelyn ja pyöräilyn edistämiseen. Avustusta sai 61 hanketta, joilla parannetaan kävelyn ja pyöräilyn houkuttelevuutta, sujuvuutta ja turvallisuutta kaupunkien ja kuntien katuverkoilla sekä vähennetään liikenteen päästöjä.

Oulun Hiukkabaanan ykkösvaiheen rakentaminen sai yhteensä 1 458 576 euroa. Aiemmin Traficom on myöntänyt valtionavustusta Linnanmaan, Mäntylän, Maikkulan ja Kembaanan rakentamiseen. Yhteenlaskettuna Oulun baanaverkon rakentamiseen on saatu jo yli viisi miljoonaa euroa valtionavustuksia.

Hiukkabaanan ykkösvaiheessa perusparannetaan Kajaanintien pohjoispuolella kulkevaa vanhaa pyörätietä baana-tasoiseksi yhteensä 2,5:n kilometrin matkalla välillä Raksila-Ranta-Kastelli. Myöhemmin rakennettavassa kakkosvaiheessa väylää jatketaan aina Hiukkavaaraan asti.

Lue myös: Oulun Kembaanan ykkösvaihe avattu liikenteelle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *