Lotta Henttalalta hieno paluu maanteille – toinen avauskisassa

Suomalaisen maantiepyöräilyhistorian suuriin lukeutuva Lotta Henttala, 33, päätti lähes kahteen vuoteen venyneen taukonsa kansainvälisistä kisoista ehkä odotettuakin paremmin. Reilun kuuden vuoden takainen MM-pronssimitalisti Henttala ajoi toiseksi Valencian tienoilla poljettavan etappikisan avauspäivänä.

Henttala oli poissa ammattilaisajoista uupumuksen ja esikoislapsen syntymän myötä. Into pyöräilyyn roihahti kuitenkin viime vuonna, ja Henttala teki sopimuksen AG Insurance-Soudal Quick-Step-tallin kanssa.

Voitontahto ei ole tauon aikana kadonnut minnekään. Tappio 119 kilometrin etapin loppuratkaisussa vuoden 2021 maailmanmestarille, italialaiselle Elisa Balsamolle kismitti.

– Vähän harmittaa kyllä. Ehkä jarrutin vähän loppukurviin, en tiedä miksi, ja tuli pieni ero (Balsamon tallin) Trekin junaan. Ja kun ex-maailmanmestari lähti kirimään, ei ollut oikein enää mitään sanottavaa, Henttala kertoi STT:lle.

– Mutta tosi mahtava alku. En ole pariin vuoteen ajanut, niin fiilis on tosi hyvä ja tyytyväinen.

Kisa jatkuu perjantaina 116 kilometrin etapilla. Nelipäiväinen koitos päättyy sunnuntaina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *