Jokerit, Kiekko-Espoo sekä tyhjennysmyyntien surkeus pakottavat SM-liigan auki

Jääkiekon SM-liigan runkosarja jatkuu vielä muutaman viikon ajan. Luvassa on useampia farssiotteluita, koska Sport ja SaiPa ovat heittäneet hanskat tiskiin.

SaiPa aloitti tyhjennysmyyntinsä menetettyään pudotuspelimahdollisuutensa. Sport aloitti tyhjennysmyynnit jo silloin, kun ei ollut menettänyt mahdollisuuksiaan. Taloudellinen tilanne oli saatava kuntoon.

Tyhjennysmyynneistä on tullut suomalaisen kiekkokauden jokavuotinen arvoton näytelmä. Ei ihme, että faneja raivostuttaa, kun sarjaa ei saada avattua.

Tiettävästi kritiikki on kuitenkin vaikuttanut siihen, että SM-liiga aloittaisi vakavat keskustelut sarjan avaamiseksi kauden 2024-25 jälkeen. Mahdollisesti Liigan jumbo karsisi Mestiksen mestaria vastaan.

Sekin on mahdollista, että luotaisiin uudenmallinen Liiga, jossa olisi kaksi sarjatasoa. Alemmalle sarjatasolle putoavalle joukkueelle maksettaisiin pääsarjan kaupallisista tuloista.

Muutospaineita luovat myös SM-liigaan paluuta havittelevat Jokerit ja Kiekko-Espoo. Missään tapauksessa Suomessa ei voi olla 17 joukkueen jääkiekon pääsarjaa.

Vaikka sarja avattaisiinkin, ei tyhjennysmyynneistä päästäisi täysin eroon. Mutta tyvipään seurat olisivat myyntiprosesseissaan varuillaan, koska sarjapaikkakin pitäisi säilyttää.

Lue myös: Olli Määttä teki jatkopestin Detroitissa – saa parempaa liksaakin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *