Ilmavoimien Vihuri 23-harjoitus ensi viikolla

Karjalan lennoston Hävittäjälentolaivue 31 lentää Hornet -hävittäjillä yölentoja Rissalan ja Oulunsalon tukikohdista ensi viikolla maanantaista torstaihin.

Karjalan lennoston Hävittäjälentolaivue 31 lentää Hornet -hävittäjillä yölentoja Rissalan ja Oulunsalon tukikohdista ensi viikolla maanantaista torstaihin. Tavoitteena on harjoitella ilmataistelua heikon valaistuksen olosuhteissa. Lentotoiminta päättyy iltaisin kello 23 mennessä. Vihuri 23 -harjoituksessa lennetään Kuopion ja Rovaniemen välisellä alueella.

Lentotoiminta voi aiheuttaa häiriötä, jota pyritään välttämään noudattamalla melua vähentäviä lentomenetelmiä aina, kun se on mahdollista. Lisäksi harjoituksessa käytetään hävittäjien omasuojajärjestelmiin kuuluvia soihtuja, jotka voivat näkyä taivaalla hetkellisesti kirkkaina valoilmiöinä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *