Bruce Willisin perhe julkaisi shokkiuutisen: “Meillä on nyt tarkempi diagnoosi”

Toimintaelokuvatähti Bruce Willisin diagnoosi on tarkentunut.

Willisin perhe julkaisi tiedotteen näyttelijän tilasta Instagramissa torstaina helmikuun 16. päivä.

Viime vuoden maaliskuussa selvisi, että näyttelijä sairastaa afasiaa. Kyseessä on aivoperäinen sairaus, joka vaikeuttaa puheen ja tekstin ymmärtämistä ja tuottamista. 

Lue myös: Tältä vakavasti sairastunut Bruce Willis, 67, näyttää nyt – asteli lähes tunnistamattomana kaupungilla

Lue myös: Vakavasti sairas Bruce Willis pitkästä aikaa julkisuudessa – teki tanssivideon 10-vuotiaan tyttärensä kanssa

Perheen mukaan 67-vuotiaalla Willisillä on nyt diagnosoitu dementia. Julkaisussa he mainitsevat olevansa kiitollisia saamastaan tuesta ja rakkaudesta.

– Koska tiedämme, että rakastatte Brucea yhtä paljon kuin mekin, haluamme kertoa tilannepäivityksen. Sen jälkeen, kun Brucella todettiin afasia viime keväänä, hänen tilansa on edistynyt. Meillä on nyt tarkempi diagnoosi: frontotemporaalinen dementia.

– Valitettavasti kommunikaatioon liittyvät haasteet ovat vain yksi oire sairaudesta, josta Bruce kärsii. Vaikka se on tuskallista, oli helpotus viimein saada selvä diagnoosi, tiedotteessa mainitaan vapaasti suomennettuna.

Duodecimin sivustolla kerrotaan, että frontotemporaalinen degeneraatio on Alzheimerin taudin jälkeen työikäisten toiseksi yleisin aivojen pinnallisia osia vaurioittava ja dementiaan johtava sairaus. 

Sairauden ensioireet ovat persoonan muuntuminen, kielelliset ongelmat ja toiminnanohjauksen häiriöt. Alkuvaiheen oireisiin ei kuulu muistihäiriöt, mikä vaikeuttaa taudin tunnistamista. 

Oireet etenevät Alzheimerin tautia nopeammin.

Willisin perhe julkaisi tiedotteensa kokonaisuudessaan AFTD-yhdistyksen verkkosivuilla. He korostavat haluavansa lisätä tietoisuutta sairaudesta. 

– Brucen sairauden edetessä toivomme, että mediahuomio kiinnittyisi dementiaan ja sen hoitoon. 

Tuleva isoisä

Bruce ja Emma Heming Willis, 44, ovat olleet naimisissa vuodesta 2009 lähtien. Parilla on kaksi lasta, Mabel, 10, ja Evelyn, 8.

Näyttelijällä on ex-vaimonsa, näyttelijä Demi Mooren, 60, kanssa kolme tytärtä: Rumer, 34, Scout, 31, ja Tallulah, 29.

Brucella ja Emmalla on lämpimät välit Demin perheeseen. 

Joulukuussa selvisi, että Willisistä tulee pian isoisä. Brucen ja Demin esikoislapsi Rumer saa lapsen kumppaninsa, indiemuusikko Derek Richard Thomasin kanssa. Derek on Vista Kicks -yhtyeen solisti.

Bruce Willis muistetaan lukuisista legendaarisista rooleistaan, joista ikonisin lienee John McClanen hahmo Die Hard -elokuvissa.

Lisäksi hänet on nähty kulttulegenda Pulp Fictionissa sekä katsojat vuonna 1999 shokeeranneessa M. Night Shyamalanin Kuudennessa aistissa.

The post Bruce Willisin perhe julkaisi shokkiuutisen: “Meillä on nyt tarkempi diagnoosi” appeared first on Newsner Suomi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *