Suomen mäkihyppy vältti nyt häpeän

Suomi lähettää Planican MM-kisoihin neljän miehen mäkijoukkueen. Näin ei ollut vuosi sitten Pekingin olympialaisissa, joissa mukana oli kaksi mäkinaista ja vain yksi mäkimies, Antti Aalto.

Myös Niko Kytösahon piti kilpailla Pekingin kisoissa. Hänen kisamatkansa jäi koronavirustartunnan takia kuitenkin väliin.

Nyt Aalto ja Kytösaho valmistautuvat Planican kisoihin. Heidän lisäkseen mukana ovat Eetu Nousiainen ja Vilho Palosaari.

Toisin kuin Pekingin olympialaisissa, aikoo Suomi osallistua Planicassa joukkuemäkeen. Kalle Heikkinen tulee joukkueeseen, jos joku kisoihin valituista suomalaiskotkista ei kykene hyppäämään.

Suomen viimeisin mäkihypyn miesten arvokisamitali on vuodelta 2007. Silloin Harri Olli ponkaisi normaalimäessä hopeaa. Sittemmin Ollin ura vaihtui menestysjuhlista arvottomaan kohujulkisuuteen.

Planicassa mitaleita ei ole odotettavissa. Aalto on parhaana suomalaisena maailmancupissa sijalla 36.

Mutta tärkeintä on, että Suomella on jälleen täysi joukkue mukana. Eikä sovi unohtaa, että Vilho Palosaari voitti hiljattain Lake Placidissa nuorten MM-kultaa.

Naisten mäkihypyssä Suomea edustaa Planicassa ainakin Julia Kykkänen, joka oli mukana ensi kertaa 2009, kun naiset saivat oikeuden kilpailla mäkihypyssä MM-mitalista. Toissa sunnuntaina pahasti kaatunut Jenny Rautionaho on valittu joukkueeseen, mutta on vielä epävarmaa, pystyykö hän hyppäämään.

Teksti: Otto Palojärvi

Lue myös: Suomelle pettymys ampumahiihdon MM-kisoissa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *