Sisarukset painoivat 3 vuotta sitten yhteensä liki 500kg – mieletön muodonmuutos jättää sanattomaksi

Siskokset Tammy ja Amy Slaton ovat onnistuneet yllättämään koko maailman sillä, miten hurjan muodonmuutoksen ovat käyneet läpi.

Sisarusten elintavat ja elämä saivat monet hämmästymään, kun he esiintyivät TLC-kanavan Satakiloiset siskot -ohjelmassa.

Kuvausten aikaan he painoivat yhteensä lähemmäs 500 kiloa kahdestaan.

Nyt naisten uskomaton muodonmuutos näyttää, miten pitkälle he ovat päässeet tuon jälkeen yhdessä.

Ihmiskeho on siitä uskomaton kokonaisuus, että niin halutessamme voimme kyetä lähes mihin tahansa.

Oikealla motivaatiolla voi kiivetä vaikka vuorten huipulle ja ylittää vaikeimmatkin haasteet elämän suuressa seikkailussa.

Tästä hyvä todiste ovat sisarukset Tammy ja Amy Slaton.

Sisarukset nousivat julkisuuteen vuonna 2020, kun he osallistuivat TLC-kanavan ohjelmaan 1000-lb Sisters. Suomessa ohjelmaa esitetiin televisiossa Satakiloiset siskot -nimellä.

Ohjelmassa seurattiin sisarusten kamppailua kohti terveellisempää ja parempaa elämää. Sarjan alkaessa kaksikko painoi yhteensä liki puoli tonnia – eli 500 kiloa.

Sarjan lääkärit eivät voineet peitellä hämmennystään, kun sisarusten astuessa yhdessä vaa’alle, sen lukema kohosi 453 kiloon. Asiantuntijat ihmettelivät, miten naiset saattoivat olla enää edes elossa.

Valtavan ylipainon takia heidän molempien henkensä olivat uhattuina ja mikäli he halusivat minkäänlaista mahdollisuutta pidempään elämään, heidän oli tehtävä muutoksia nopeasti.

Lopulta tv-ohjelmana osallistuminen osoittautui parhaaksi päätökseksi, jonka siskot saattoivat tehdä.

Painoivat yhdessä liki 500 kiloa

Sarjan aikana katsojat pääsivät seuraamaan sisarusten kamppailua, kun he yrittivät yhdessä muuttaa elämänsä terveellisempään suuntaan.

Heidän läheiset välinsä joutuivat koetukselle, kun siskot joutuivat luopumaan asiasta, jota rakastivat eniten koko elämässä: rasvaista roskaruokaa sekä karkkia.

Lääkäreiden käskystä sekä ohjeistuksella he kuitenkin alkoivat pudottaa painoaan hitaasti mutta varmasti.

Lukujärjestykseen tuli terveellisempiä ruokia ja liikuntaa, jotta painonpudotus saataisiin käytiin sopivalla tahdilla.

Kovan työn jälkeen oli selvää, että toinen heistä oli pudottanut tarpeeksi painoa ensimmäistä tärkeää rajapyykkiä varten.

Tuolloin sisaruksista Amy sai lääkäriltä iloisen uutisen, kun tämä näytti hänelle vihdoin vihreää valoa ensimmäistä lihavuusleikkausta varten, jossa hänen vatsalaukkuaan pienennettiin.

Leikkauksen avulla hän sai mahdollisuuden jatkaa painon pudottamista entistä enemmän, sillä hänen vatsalaukkunsa pieneni. Leikkausta ei kuitenkaan voitu suorittaa heti alussa, sillä se vaati ensin laihduttamista omin voimin turvallisuuden takia.

Amy. sai leikkauksesta upean lisäpotkun matkalleen kohti terveellisempää elämää ja huomasi jo nopeasti, miten pienin askelein elämä muuttui koko ajan helpommaksi.

Samaan aikaan tilanne oli todella vaikea hänen sisarelleen Tammylle.

Taistelu painon kanssa

Amyn päästyä ensimmäisen tavoitepainon myötä leikkaukseen, Tammy kamppaili vielä oman painonsa kanssa eikä onnistunut tavoittamaan lääkärien asettamaa tavoitepainoa, jonka leikkaus vaati.

Brittilehti The Expressin mukaan Tammyn urakka muodostui koko ajan vaikeammaksi, kun hän joutui katselemaan viereltä miten siskon laihdutus eteni ja hänen kohdallaan kaikki enemmän tai vähemmän pysähtyi.

Tilanne eteni lopulta niin pitkälle ja vaikeaksi, että perhe joutui lähettämään Tammyn hoitolaitokseen, jossa häntä voitiin valvoa kellon ympäri ja auttaa oikealle polulle elämässä.

Tammyn saapuessa hoitolaitokseen hänen allaan ollut vaaka osoitti käsittämätöntä 325 kiloa.

– Vihaan vaa’alle astumista. Suurin pelkoni on painon nousu, hän kertoi ohjelmassa.

– En halua tuottaa itselleni tai perheelleni pettymystä.

Muutaman kuukauden hoito ja valvontajakson myötä kaikki alkoi kuitenkin näyttää olevan menossa oikeaan suuntaan.

Täyskäännös valtavan kamppailun jälkeen

Pian vaaka Tammyn alla osoitti 242 kiloa ja hän onnistui kerralla osoittamaan kaikille – sekä ennen kaikkea itselleen – että hänestä oli tähän urakkaan.

Hän oli pudottanut jo 83 kiloa painoaan.

Niinpä Tammy pääsi kotiin sisarensa luo, jossa matka painonpudotukseen jatkui jälleen yhdessä.

Ohjelman kuvausten alkamisesta on nyt jo kolme vuotta, joiden aikana on ehtinyt tapahtua paljon.

Tammy pääsi jonkin aikaa sitten poistumaan kodistaan omin voiminensa ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen.

Aiemmin hän tarvitsi aina terveydenhuollon ammattilaisten apua voidakseen edes nousta ylös tai kävellä, mutta nykyään hän käy kävelyillä omatoimisesti.

Myös omatoiminen laihdutus on tuottanut tulosta jo siinä määrin, että hiljattain myös Tammy sai iloisen uutisen lääkäriltä siitä, että hänelle voidaan tehdä laihdutusleikkaus.

Brittilehti The Mirrorin mukaan Tammy oli kyynelissä ja liikuttunut kertoessaan ohjelmassa äidilleen saavuttaneensa vihdoin suurimman unelmansa kolmen vuoden taistelun jälkeen.

Hänen ylpeä ja rakastava siskonsa Amy oli tietysti paikalla, kun uutinen paljastettiin.

– Me sanoimme aina, että olet kyllä tarpeeksi vahva ja pystyt siihen, Amy kertoo.

– Aiempien epäonnistumisten jälkeen en ollut varma pystyisikö hän siihen. Hän kuitenkin osoitti minun olleen väärässä, sisko kertoo ohjelmassa.

Amy itse painaa nykyään 124 kiloa ja on onnistunut pudottaamaan painoaan vielä 60 kiloa lisää vatsalaukun ohitusleikkauksen jälkeen.

Eikä hänellä ole mitään suunnitelmia lopettaa laihdutusta tähän. Molemmilla siskoilla on vielä matkaa lopulliseen päämääräänsä, mutta he ovat näiden vuosien aikana osoittaneet kykenevänsä siihen.

Kolmessa vuodessa he ovat nyt pudottaneet yhdessä yli 143 kiloa painoa yhdessä.

Amy ja Tammy ovat päättäväisiä sen suhteen, että matka ei kuitenkaan ole vielä ohi.

Se on vasta alkanut.

Hienoa taistelua molemmilta. Toivotetaan yhdessä onnea matkaan vielä pidemmälle!

The post Sisarukset painoivat 3 vuotta sitten yhteensä liki 500kg – mieletön muodonmuutos jättää sanattomaksi appeared first on Newsner Suomi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *