Kristian Pullilta lupaava pituushyppykisa

Pituushyppääjä Kristian Pulli avasi talven kilpailukautensa leiskauttamalla torstaina Dubaissa voiton tuloksella 792. Tulos syntyi Pullin viimeisellä eli kuudennella hypyllä.

– Hypyissä oli ihan ok tunne, vaikka juoksussa oli vielä kankeutta, Pulli kommentoi SUL:n tiedotteessa.

Pullin nousujohteisen sarjan hypyt kantoivat 753, 769, 775, 781, 790 ja 792. Kilpailu käytiin lämpimässä säässä. Myötätuulta parhaassa hypyssä oli 0,7 metriä sekunnissa ja muissa vähemmän.

Pulli toteaa, että hän on valmis kilpailemaan maaliskuussa Istanbulin EM-halleissa, jos sinne rankingin kautta pääsee. Tällä haavaa Pulli on nipin napin rankingissa sisällä.

– EM-halleihin olen lähdössä, jos kutsu tulee. Olen valmis puolustamaan edellisten EM-hallien mitaliani, Pulli viittasi toissa vuoden Torunin EM-kilpailuun, jossa hän ponnisti kolmanneksi.

Pulli on harjoitellut syksystä lähtien Dubaissa, mutta on nyt tulossa Suomeen. Pullin mukaan harjoittelua ei ole suunniteltu hallikautta silmällä pitäen vaan enemmän kesää ajatellen, mutta kunto on silti hyvä, kuten kauden avauskilpailu kertoi.

– Harjoittelussa on nyt menty enemmän kimmoisuus edellä. Viime keväänä mentiin nopeus edellä, eikä se toiminut minulla niin hyvin. Siinä hyppäämisen muut osa-alueet kärsivät, Pulli kertoi.

– Nyt kun on rakennettu kimmoisuuspohjaa, nopeuskin on tullut vähän kuin itsestään. Se on tuonut tasaisuutta hyppäämiseen.

Vaikka Pulli hätyytteli kahdeksaa metriä heti kauden avauksessaan, hypyssä on vielä tilaa hienosäädölle.

– Hyppytarkkuus oli nyt hyvä, mutta juoksu on vielä jäykähköä ja viimeinen askel tahtoo venyä. Mutta ponnistus toimii, mikä sekin kertoo, että kimmoisuutta on tehty, Pulli sanoo.

Oulun Pyrintöä edustavan 28-vuotiaan Pullin nimissä on pituushypyn Suomen ennätys 827 sekä halliratojen SE 824.

Tokion 2021 olympialaisissa Pulli oli yhdeksäs. Hän oli ensimmäinen pituuden olympiafinaaliin päässyt suomalaishyppääjä sitten legendaarisen Jarmo Kärnän, joka oli finaalissa Soulissa 1988.

Viime vuonna Eugenen MM-kisoissa sekä Münchenin EM-kisoissa Pulli epäonnistui. Urakka jäi hänellä molemmissa kisoissa karsintaan.

Lue myös: Tuki pyöreä nolla – dopingtapaukset veivät rahat lajiliitolta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *