Bill Gates ennustaa: Näin ChatGPT muuttaa työelämää – ja se tapahtuu pian

Gates uskoo tekoälyn aiheuttavan perustavanlaatuisia muutoksia jo kahden vuoden sisällä.

Tekstiä luova tekoäly on tällä hetkellä teknologia-alan kuumin puheenaihe. Sekä Microsoft että Google panostavat suuresti tekoälyominaisuuksien liittämiseksi hakukoneisiinsa ja muihin tuotteisiinsa.

Erityisen paljon kiinnostusta on herättänyt OpenAI:n kehittämä ChatGPT-tekoäly. Chatbotilla on kirjoitettu jo esseitä, koodia ja lukemattomia muita tekstejä. Monet ihmiset ovat jopa huolestuneet työpaikkojensa puolesta.

Mutta voisiko ChatGPT todella korvata ammatti-ihmiset työpaikoilla?

Microsoftin perustaja, teknologiasijoittaja ja miljardööri Bill Gates uskoo ChatGPT:n mullistavan maailman. Hän puhui aiheesta saksalaisen talouslehti Handelsblattin podcastissa.

Gatesin mukaan ChatGPT ei kuitenkaan vielä ole uhka ihmistyöntekijöille. Tekoäly tekee edelleen paljon virheitä, mutta siitä voi olla hyötyä toimistotöissä. Gatesin mukaan työntekijöiden tuottavuus ja tehokkuus voi parantua tekoälyn avustuksella. Tekoäly voi hänen mukaansa tehostaa työkseen kirjoittavien ihmisten työtä, mutta myös esimerkiksi lääkärit voivat vähentää paperitöitä ChatGTP:n avulla.

Tekoäly voi avustaa myös kokouksissa, Gates sanoi. ChatGPT voisi esimerkiksi tuoda esiin kokouksen kannalta relevanttia tietoa reaaliajassa. Hänen mukaansa tekoäly aiheuttaa seuraavien kahden vuoden aikana perustavanlaatuisia muutoksia työpaikoilla.

Gates myönsi podcastissa olevansa puolueellinen, sillä hän konsultoi perustamaansa yhtiötä edelleen, vaikka jättikin toimitusjohtajan paikan jo vuonna 2000. Microsoft kertoi tammikuussa sijoittaneensa OpenAI-yhtiöön peräti 10 miljardia dollaria.

Microsoft on aikeissa tuoda ChatGPT-pohjaisia tekoälyominaisuuksia myös suosittuihin toimisto-ohjelmistoihinsa, kuten Wordiin, Outlookiin ja PowerPointiin.

LUE MYÖS:

Lehdet: Google antoi “punaisen hälytyksen” – Tekoäly päihittää jo hakukoneen ja voi romuttaa koko 200 miljardin dollarin bisneksen
Tutkija lataa: ”Tämä asia on syytä ymmärtää” Kiinasta – Koko internet voi jakautua
Microsoftin peliliike yllätti – Nyt Google hälytti perustajansa apuun
Väsymyksestä tuli Suomessa ”normi” ihan väärään aikaan – Nukumme huonommin kuin koskaan ja seuraukset näkyvät nyt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *