Seiska: Vesa-Matti Loirin perintöriitaa yritettiin salata – pojan oudot velat ja rikostuomiot kummastuttavat

Legendaarisen edesmenneen viihdetaiteilija Vesa-Matti Loirin testamentista on kulissien takana käynnissä ruma riita, jonka osallisina ovat etenkin Loirin lapset, kertoo Seiska.

Viihdetaiteilija Vesa-Matti Loirin kuolema 77-vuotiaana elokuussa 2022 pysäytti monet suomalaiset.

Rakastetun viihdetaiteilijan kuolema tuli monelle yllätyksenä, vaikka miehen terveydentila oli romahtanut jo kesän aikana. Kuolemaan johtivat lopulta kaksi syöpää, jotka Loirilla oli diagnosoitu alkuvuodesta 2022.

Lue myös:

  • Vesa-Matti Loiri on kuollut – taustalla pitkäaikainen sairaus
  • Vesa-Matti Loirin testamentti hämmentää – ystävä paljastaa, mihin kaikki rahat hupenivat

Salattu perintöriita

Loirin kuoleman jälkeen julkisuuteen nousi erikoisia tietoja liittyen miehen testamenttiin. Moni oli yllättynyt siitä, miten vähän varallisuutta viihdetaiteilijalta lopulta jäikään jälkipolville.

Nyt Seiska -lehti kertoo, että perinnöstä syntyi myös riita, joka vietiin käräjäoikeuteen vain reilua viikkoa taiteilijan kuoleman jälkeen. Siinä missä Loirin pojat olisivat hyväksyneet testamentin, hänen tyttärensä Jenni Loiri ei ajatellut samoin.

Lehden mukaan omaiset ovat kuitenkin yrittäneet pitää sotkuista tilannetta salassa tarkoituksella. Seiskan selvityksen mukaan erityistä hämmennystä on herännyt etenkin Loirin pojan Ukko Loirin rahasotkut, joihin kuuluu velkoja sekä rikostuomioita.

Sakkoja ja rikostuomioita

Ukko Loirin elämä on ollut värikästä ja vauhdikasta sen jälkeen, kun lapset vuonna 2012 muuttivat Suomeen isänsä luo. Hänen historiastaan löytyy 600 euron velkatuomio maksamattajääneistä laskuista sekä nyt uusimpana tammikuussa Kymenlaakson käräjäoikeuteen vireille tullut 206 euron velkakanne maksamatta jääneistä vakuutuksista.

Seiskan mukaan Loiri sai myös kolmisen vuotta sitten 328 velkatuomion päästyään armeijasta ja jätettyään palauttamatta kyseisen summan arvosta armeijan varusteita.

Hän on myös saanu kaksi rikostuomiota: rattijuopumustuomio vuodelta 2013 sekä vuonna 2014 tullut tuomio kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle. Molemmista sanktio oli lopulta sakkoja.

Vesa-Matti Loirin perintöriidan käsittely alkaa Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa 22.3.2023.

Tytär halusi pitää riidan pois otsikoista

Seiska-lehden mukaan etenkin Loirin tytär, Jenni Loiri, on yrittänyt pitää riitaa poissa otsikoista.

Hän on myös ilmoittanut, ettei hyväksy isänsä testamenttia, joka tehtiin vain neljä kuukautta ennen tämän kuolemaa.

Tytär kertoi aiemmin epäilevänsä, ettei testamenttia ole tehty puolueettomasti ja vastustaa siksi sen toimeenpanijamääräystä.

Lue myös:

The post Seiska: Vesa-Matti Loirin perintöriitaa yritettiin salata – pojan oudot velat ja rikostuomiot kummastuttavat appeared first on Newsner Suomi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *