Prinsessa Victoria kommentoi nyt isänsä terveydentilaa – asiantuntija huolestui: ”Ei tehdä vain huvin vuoksi…”

Ruotsin hovi tiedotti yllättäen tiistaina, että maan kuningas Kaarle Kustaa joutuu ensi viikolla sydänoperaatioon. Hovi on kuitenkin pysynyt vähäsanaisena leikkauksen syistä, mikä on herättänyt huolta asiantuntijoissa.

Nyt kruununprinsessa Victoria on ottanut kantaa isänsä terveyteen.

Ruotsin hovi ilmoitti tiistaina 14.2. yllättäen, että kuningas Kaarle Kustaa joutuu ensi viikolla leikkaukseen. Kyseessä kerrotaan olevan sydänoperaatio, jota kuninkaallisen perheen lääkäri on suositellut.

Lue myös: Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa joutuu leikkaukseen – hovilta vaitonainen selitys syystä

Operaatio suoritetaan tähystysleikkauksena ja sen takia kuningas jää leikkauksen jälkeen toipumislomalle, jonka aikana hän ei osallistu virallisiin edustustehtäviinsä.

Hovi ja kuninkaallinen perhe ovat kuitenkin pysyneet hiljaisina leikkauksen varsinaisen syyn sekä kuninkaan terveyden tarkemmasta tilasta.

Victoria kommentoi isänsä terveyttä

Kruununprinsessa Victoria avasi sanaisen arkkunsa ruotsalaiselle uutistoimisto TT:lle Syndeystä Australiasta ja suostui kommentoimaan kuninkaan terveydentilaa hyvin lyhyesti.

– Valitettavasti tämä on jotain, mikä on pakko tehdä, kruununprinsessa totesi ruotsalaismedialle isänsä leikkauksesta.

– Olen kuitenkin varma siitä, että isä on hyvissä käsissä. Ja olen kiitollinen siitä hoidon tasosta, jota ihminen voi Ruotsissa saada, kruununprinsessa lausui Aftonbladetin mukaan.

Kruununprinsessa vakuutteli tiedotusvälineille, ettei kuninkaan leikkaus aiheuta muutoksia hänen Australian vierailuunsa, jonka on tarkoitus päättyä lauantaina.

Asiantuntija nosti esiin huolen

Siinä missä hovin lyhytsanaisessa tiedotteessa kuninkaan kerrottiin voivan hyvin ja myös kruununprinsessa vaikuttaa olen positiivisin mielin, niin hoviasiantuntija, historioitsija ja kirjailija Herman Lindqvist nostaa esiin toisenlaisen näkökulman.

– Kuninkaan lääkäri sanoo hänen voivan hyvin, mutta ei tällaista päätöstä leikkauksesta tehdä vain huvin vuoksi, Lindqvist toteaa Expressen -lehdelle.

– Toivottavasti kyse on vain jostain pienestä säädöstä, mutta onhan tämä silti epätavallista ja aiheuttaisi syytä huoleen useimmissa perheissä, asiantuntija ihmettelee.

The post Prinsessa Victoria kommentoi nyt isänsä terveydentilaa – asiantuntija huolestui: ”Ei tehdä vain huvin vuoksi…” appeared first on Newsner Suomi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *