Netflix teki jättisatsauksen, joka kannatti – Lopputuloksena on mehukas elokuva

Veitset esiin -jatko-osa sijoittuu Kreikkaan.

Vuonna 2019 ilmestynyt Veitset esiin – kaikki ovat epäiltyjä oli yllätyshitti, ja se noteerattiin käsikirjoitus-Oscarin ehdokkuudella. Ohjaaja-käsikirjoittaja Rian Johnson sai myös Glass Onion -jatko-osasta kässäriehdokkuuden.

Ensimmäisen elokuvan menestyksen myötä Netflix teki jättidiilin kahdesta jatko-osasta joiden yhteisbudjetti on tiettävästi jopa 450 miljoonaa dollaria.

Jatko-osista ensimmäinen on saanut nimen Glass Onion: Veitset esiin -mysteeri.

Jälleen ollaan suhteellisen syrjäisessä lokaatiossa – tällä kertaa Kreikassa – missä tavataan Agatha Christien murhamysteerien tapaan joukko erilaisia hahmoja, joista ainakin yhden täytyy kuolla ja ainakin yhden on oltava murhaaja.

Rikosta selvittämässä on tietenkin Daniel Craigin esittämä Benoit Blanc, jonka läsnäolo paratiisisaarella ei ole aivan sattumaa. Sivurooleissa nähdään hienoja suorituksia, joista etenkin Janelle Monáe sekä Kate Hudson täytyy mainita erikseen.

Loppuratkaisu on ensimmäisen Veitset esiin -elokuvan tapaan melko helppo päätellä, mutta Johnson tekee sen niin mehukkaasti, ettei se juurikaan haittaa.

Tähdet ★★★★

Tero Heikkinen

Lue myös: Dave Bautista ei halua olla seuraava Rock tai jäädä Marvelin vangiksi: ”Halusin vain olla näyttelijänä v*tun hyvä ja kunnioitettu”

Lue myös: Oscar-ehdokkaiden joukossa on myös yksi todellinen harvinaisuus – Vain viisi onnistunut samaan ennen häntä

Katso myös: Veitset esiin – kaikki ovat epäiltyjä

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *