Naton Stoltenberg: Pääkysymys ei ole, tehdäänkö Suomen ja Ruotsin ratifioinnit yhtaikaa

Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin mukaan pääkysymys Suomen ja Ruotsin Nato-prosessissa ei ole se, tehdäänkö ratifioinnit yhtaikaa. Sen sijaan pääkysymys on, että molemmat ratifioidaan jäseniksi mahdollisimman nopeasti.

Stoltenberg kommentoi asiaa medialle Brysselissä tiistaina aamulla Naton puolustusministerien kokouksen alla.

Puolustusministeri Mikko Savola (kesk.) sanoo, että yhtaikainen eteneminen Ruotsin kanssa on ensisijainen tavoite. Hän toteaa asiassa olevan kuitenkin monia liikkuvia osia ja sanoo, että kyse on myös Naton asiasta.

Savolan mukaan pääasia on, että molemmat maat ovat Naton jäseniä Vilnan huippukokoukseen mennessä eli heinäkuussa. Se nähdään hänen mukaansa, onko aikataulutuksessa maiden välillä eroja.

Naton puolustusministerit kokoontuvat tiistaina ja keskiviikkona käsittelemään Naton puolustusta ja pelotetta sekä puolustustarvikkeiden riittävyyttä Venäjän aloittaman sodan aikana. Savola edustaa paikalla tarkkailijajäsenenä olevaa Suomea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *