Kainuun rajavartioston tutkima epäilty törkeä metsästysrikos siirtyi syyteharkintaan

Kainuun rajavartiosto on tutkinut epäiltyä törkeää metsästysrikosta, jossa epäillään ammutun alle yksivuotias karhunpentu elokuun 26. päivä Kuusamon Laajusvaarassa vuonna 2022. Tapauksen esitutkinta on valmistunut ja se on siirtynyt syyteharkintaan.

Kainuun rajavartiosto vastaanotti elokuussa 2022 pyynnön alueella metsästävältä seurueelta, tarkastaa luvallisessa metsästyksessä kaadettu pienikokoinen karhu. Kainuun rajavartioston partion tarkastuksen perusteella epäiltiin, että kyseessä on alle yksivuotias pentukarhu.

Tapahtuneesta käynnistettiin esitutkinta epäillystä törkeästä metsästysrikoksesta. Esitutkinnassa on selvitetty ammutun karhun ikää sekä tapahtuman kulkua

Luonnonvarakeskuksen antaman lausunnon mukaan kyseessä on alle yksivuotias karhu, joka on metsästyslain ja valtioneuvoston asetuksen metsästyslaissa säädetyistä poikkeuslupien mukaisesti rauhoitettu.

Törkeästä metsästysrikoksesta on epäiltynä kolme henkilöä.

Epäillyt ovat kertoneet tapahtuman kulusta yhteneväisesti. Karhua on ammuttu sen ollessa puussa, jonka jälkeen karhun laskeuduttua maahan, siihen on ammuttu useita laukauksia.

Kainuun rajavartiosto on päättänyt esitutkinnan ja siirtänyt jutun syyttäjälle syyteharkintaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *