Venäjä jatkaa puolustuslinjojen vahvistamista myös muualla samalla kun se hyökkää Donbassissa

Vaikka Venäjän joukkojen hyökkäyksien painopiste onkin tällä hetkellä Donbassissa Ukrainan itäosassa, se jatkaa edelleen rintamalinjojen vahvistamista myös Zaporizhzhjassa ja Luhanskissa, kertoo Britannian puolustusministeriö päivittäisessä tiedusteluraportissaan viitaten avoimien lähteiden kuvamateriaaliin.

Mikäli Ukrainan joukot onnistuisivat murtautumaan läpi rintamasta Zaporizhzhjassa, vaikeutuisi Rostovin ja Krimin maayhteyden käyttö. Ukrainan menestys Luhanskissa taas veisi pohjaa yhdeltä Venäjän keskeiseltä sotatavoitteelta, eli Donbassin alueen “vapauttamiselta”.

Se, mihin näistä uhista tulisi keskittyä, on todennäköisesti yksi Venäjän operationaalisen suunnittelun suurimmista ongelmista, puolustusministeriö uskoo.

Venäjän etulinjan mitta Ukrainassa on noin 1 288 kilometriä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *