Satakunnan maakuntahallitus pyytää anteeksi päihtyneen Sampsa Katajan käytöstä Brysselin-matkalla

Nina Törnudd

Satakunnan maakuntahallitus pyytää anteeksi varapuheenjohtajansa Sampsa Katajan (kok.) käytöstä Brysselin-matkalla. Maakuntahallituksen puheenjohtaja Rainer Lehti (sd.) kertoi STT:lle, että päätös asiasta oli yksimielinen.

Anteeksipyyntö kohdistetaan Länsi-Suomen maakuntaliiton hallitukselle sekä Tampere-Pirkanmaan EU-toimiston ja Länsi-Suomen Eurooppa-toimiston edustajille.

Katajan käytöksestä Brysselissä tehtiin matkan jälkeen häirintäilmoitus, jonka seurauksena hän luopui eduskuntavaaliehdokkuudestaan.

Vierailu Brysseliin tehtiin tammi-helmikuun taitteessa. Häirintäilmoituksen teki Tampereen ja Pirkanmaan EU-toimiston johtaja Hannele Räikkönen, jonka mukaan Kataja oli matkalla päihtynyt ja yritti keskeyttää europarlamentaarikkojen paneelikeskustelun ja järjestää kuvaustilaisuuden parlamentaarikkojen kanssa. Kun EU-toimiston harjoittelija ei ollut tähän suostunut, oli Kataja pannut kätensä harjoittelijan selkään ja korottanut ääntään, Räikkönen kertoi matkan jälkeen.

Kataja itse on kiistänyt olleensa päihtynyt matkalla. Kataja toimii edelleen maakuntahallituksen varapuheenjohtajana, aluevaltuuston puheenjohtajana sekä Porin kaupunginhallituksen varapuheenjohtajana.

Epäasiallista käytöstä

Satakunnan maakuntahallitus toteaa kokouksen pöytäkirjassa, että Katajan käytös oli epäasiallista erityisesti Eurooppa-toimiston harjoittelijoita kohtaan.

– Epäasiallisen käyttäytymisen taustalla on ollut osaltaan päihtymys, maakuntahallitus totesi.

Maakuntahallitus toteaa, että luottamushenkilön tulee käyttäytyä kuntalain määräämällä arvokkaalla tavalla.

– Tämä toimintatapa ei ole täyttynyt kyseessä olevan henkilön osalta puheena olevan Brysselin matkan aikana.

Uusia vastaavia tapauksia ei saa enää tulla, maakuntahallitus linjasi.

– Maakuntahallitus edellyttää kaikilta luottamushenkilöiltä, että vastaava ei enää toistu ja ettei maakuntahallituksen tarvitse puuttua uudelleen luottamushenkilöiden epäasialliseen käytökseen.

Räikkösen tekemän häirintäilmoituksen käsittely on vielä vaiheessa Tampereen kaupungilla. Satakunnan maakuntahallitus totesi seuraavansa asian käsittelyä ja palaavansa tarvittaessa asiaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *