Kiina sanoi Yhdysvaltojen lähettäneen viime vuonna toistakymmentä palloa laittomasti maan ilmatilaan

AFP

Yhdysvallat on lähettänyt toistakymmentä ilmapalloa Kiinan ylle sitten viime vuoden tammikuun, kertoi Kiinan ulkoministeriön edustaja maanantaina.

– Pelkästään viime vuonna amerikkalaispallot ovat lentäneet Kiinan yllä yli kymmenen kertaa ilman Kiinan viranomaisten hyväksyntää, sanoi ulkoministeriön edustaja Wang Wenbin.

Wangin mukaan Kiina vastasi näihin ilmatilaloukkauksiin “vastuullisesti ja ammattimaisesti”.

– Jos haluatte tietää lisää näistä korkealla lentävistä palloista, jotka ovat tulleet laittomasti Kiinan ilmatilaan, ehdotan, että otatte yhteyttä yhdysvaltalaisosapuoleen, Wang sanoi.

Pudotettuja kohteita etsittiin Yhdysvalloissa ja Kanadassa

Yhdysvallat kertoi jälleen sunnuntaina paikallista aikaa ampuneensa alas korkealla liikkuneen lentävän esineen Huronjärvellä, Suurten järvien alueella lähellä Kanadan rajaa.

Esine pudotettiin presidentti Joe Bidenin määräyksestä. Alustavien tietojen mukaan kohde oli kahdeksankulmainen ja siitä roikkui köysiä. Kohteen ei arvioitu aiheuttavan sotilaallista uhkaa, mutta se olisi voinut aiheuttaa vaaratilanteen siviili-ilmailulle, koska se lensi 6 000 metrin korkeudessa.

Perjantaina kerrottiin vastaavasta tapauksesta Alaskassa ja lauantaina Kanadassa. Kanadan viranomaiset kertoivat, että etsintäpartiot yrittävät löytää Yukonissa alasammutun kohteen jäänteitä.

Myös Yhdysvaltojen viranomaiset etsivät Alaskan Deadhorsen lähellä perjantaina alasammuttua kohdetta.

Kiinan ja Yhdysvaltojen suhteet ovat jäähtyneet entisestään epäiltyjen vakoilupallojen vuoksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *