Yhdysvalloissa rajoitettiin hetkellisesti taas ilmatilan käyttöä, tällä kertaa Michiganjärvellä

AFP

Yhdysvalloissa viranomaiset asettivat Suomen aikaa sunnuntaina illalla väliaikaisen lentorajoituksen Michiganjärven ylle. Maan ilmailuhallinto FAA kertoi, että ilmatila suljettiin lyhyeksi aikaa puolustusministeriön toimien tueksi. Ilmatila kuitenkin avattiin nopeasti.

Michiganjärvi on yksi Yhdysvaltojen ja Kanadan rajalla sijaitsevista Isoistajärvistä.

Lauantaina Montanan osavaltiossa osa ilmatilasta suljettiin hetkellisesti tutkassa havaitun poikkeavuuden vuoksi. Yhdysvaltojen asevoimat kertoivat, että hävittäjä lähetettiin tutkimaan havaintoa, mutta se ei löytänyt taivaalta mitään tavallisesta poikkeavaa.

Kanadassa ja Yhdysvalloissa on viime aikoina ammuttu alas yhteensä kolme maiden ilmatilassa havaittua esinettä. Yhdysvaltojen mukaan ensimmäinen niistä oli Kiinan vakoilupallo.

Väitetty vakoilupallo löytyi korkealta Yhdysvaltojen ilmatilasta tammikuussa, ja se ammuttiin alas helmikuun alussa Etelä-Carolinan rannikolla. Kiinan mukaan kyseessä ei ollut vakoilupallo vaan säähavaintoihin käytettävä siviili-ilma-alus, joka ajautui Yhdysvaltain ylle vikaannuttuaan. Yhdysvaltain puolustusministeriön mukaan alus kuitenkin oli kykenevä suorittamaan tarkkailua.

Lauantaina Kanadan luoteisosassa yhdysvaltalaishävittäjä ampui alas “tuntemattoman esineen”, jonka Kanadan puolustusministeri Anita Anand sanoi aiheuttaneen uhan siviililennoille. Päivää aiemmin Yhdysvaltain viranomaiset kertoivat ampuneensa alas kohteen Alaskassa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *