Sotaa vastustava venäläistoimittaja julkaisi useita kriittisiä artikkeleita Putinin “suosikkilehdessä” – jutut poistettiin 10 minuutin kuluttua

Venäjällä aiheuttivat viikonloppuna hämmennystä useat sodanvastaiset artikkelit, jotka julkaistiin Komsomolskaja Pravda -lehdessä perjantai-iltana. Jutut poistettiin sivustolta 10 minuutin kuluttua niiden julkaisemisesta.

Asiasta kertoi tänään riippumaton Meduza-uutissivusto, jonka mukaan Venäjän suurimpiin kuuluva lehti on myös presidentti Vladimir Putinin suosikkijulkaisu.

Lehden nettisivuille ilmestyi ainakin kymmenen kriittistä kirjoitusta toimittaja Vladimir Romanenkolta. 24-vuotias toimittaja kutsui tekojaan “sovitukseksi” ja pyysi ukrainalaisilta anteeksi osallistumista Kremlin propagandaan.

– Päätin ajoittaa lausuntoni sodan vuosipäivään. Vuoroni aikana latasin juuri sivustolle artikkeleita, joissa kerrottiin Venäjän viranomaisten ja armeijan rikoksista Ukrainassa, siviiliuhrien määrästä. Siitä, kuinka monta ihmistä Venäjän armeija on todella menettänyt tässä sodassa ja kuinka paljon rahaa Putin heittää sotaan, hän sanoi.

Hän sanoi joutuneensa ottamaan työpaikan lehdestä syyskuussa, koska tarvitsi rahaa.

– Halusin osoittaa, että jopa propagandaa kirjoittavien joukossa on ihmisiä, jotka vastustavat sitä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *