Oudot tapaukset Pohjois-Amerikan ilmatilassa saivat jatkoa: Myös Kanadassa ammuttiin alas ”tuntematon esine” – Näin Valkoinen talo kommentoi

Pohjois-Amerikan ilmatilassa on kuluneen viikon aikana ammuttu alas kaikkiaan kolme kohdetta.

Oudot tapaukset Pohjois-Amerikan ilmatilassa ovat saaneet jatkoa viikonloppuna. Yhdysvallat kertoi myöhään perjantai-iltana ampuneensa alas Alaskan ilmatilassa lentäneen tuntemattoman kohteen ja viime yönä Kanadassa ammuttiin alas ”tuntematon esine”.

”Annoin käskyn Kanadan ilmatilaa rikkoneen tuntemattoman esineen alas ampumisesta. Kanadan asevoimat keräävät talteen ja analysoivat esineen hylyn”, Kanadan pääministeri Justin Trudeau kommentoi Twitterissä.

Trudeau on keskustellut tapauksesta myös Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin kanssa. CNN:n mukaan Valkoinen talo on kertonut, että myös Biden hyväksyi kohteen alasampumisen.

”Presidentti Biden valtuutti Pohjois-Amerikan ilmapuolustuskomentokeskukselle Noradille määrätyn Yhdysvaltain hävittäjälentokoneen suorittamaan operaation ja Yhdysvaltain F-22 ampui kohteen alas Kanadan alueella tiiviissä yhteistyössä Kanadan viranomaisten kanssa. Johtajat keskustelivat esineen talteenoton tärkeydestä, jotta voidaan selvittää tarkemmin sen tarkoitus tai alkuperä”, Valkoinen talo kommentoi lausunnossaan.

Katso upotus täältä

Viime yönä myös Yhdysvaltain Montanan osavaltion ilmatila suljettiin hetkeksi. Noradin mukaan kyse oli tutkassa havaitusta poikkeamasta.

Yhdysvaltain puolustusministeriö on Alaskan yllä alasammutun kohteen lentäneen noin 12 kilometrin korkeudessa, kohteen olleen todennäköisesti miehittämätön ja sen olleen pienen auton kokoinen.

Uutistoimisto Reuters kertoo, että Pentagonin tietojen mukaan Alaskan yllä alasammuttu kohde lensi noin 12 kilometrin korkeudessa ja oli pienen auton kokoinen.

”Emme tiedä, kuka tämän kohteen omistaa”, Valkoisen talon tiedottaja John Kirby kommentoi Reutersin mukaan.

Pohjois-Amerikan ilmatilassa on kuluneen viikon aikana ammuttu alas kaikkiaan kolme kohdetta. Ensimmäinen niistä oli kiinalainen vakoilupallo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *