Jukka Rautakorpi haukkui Nokia-areenan erikoisuuden: “Loppuun asti pitäisi nämäkin asiat tehdä”

JYP pelaa jo omia pudotuspelejään SM-liigassa. Lauantaina se otti todella arvokkaan voiton, kun Tappara kaatui Tampereella 4-3-lukemin jatkoajalla.

JYP sai mainion alun Nokia-areenalla, kun Anton Levtchin ulosajo toi sille pelin alkuun heti ison ylivoiman.

– Heti alkuun tuli se ylivoima, eikä ollut heti sitä ihan valmiutta pelata. Saatiin kuitenkin maali siitä ja se vei peliä askeleen eteenpäin. Sitten kun 5-5-peli lähti käyntiin, niin kyllä me mun mielestä oltiin siinä ihan hyviä koko pelin ja kolmas erä oli meiltä erittäin hyvä. Pelasimme viisaasti ja taisteltiin. Sitten taas oltiin fiksuja, kun piti olla fiksuja. Sillä tavalla se peli pysyi kasassa, JYPin päävalmentaja Jukka Rautakorpi analysoi.

JYP oli kiinni jo myös kolmessa pisteessä, mutta “kenttämestarin erikoinen” tarjoili Jori Lehterälle ottelun lopussa tasoitussauman ja Lehterä naulasi siitä pelin jatkoajalle. Tilanne harmitti Rautakorpea.

– Tietysti aina jää jossiteltavaa. Aika paljon tähän halliin aikoinaan rahaa laitettiin, eikä tuo ollut ensimmäinen tuollainen pomppu, joka plekseistä tulee. On se käsittämätöntä, että niissä tuollaiset tuet voi olla, mitä muissa halleissa ei ole. Se ei tosiaan ensimmäinen tuollainen maali ollut. Pitäisi varmaan veskarille sanoa, ettei täällä saa mennä sinne maalin taakse. Loppuun asti pitäisi nämäkin asiat tehdä, että hallit on tasavertaisia. Se pitää ymmärtää. Tuollaisia ei saisi tulla missään nimessä ammattilaissarjoissa, Rautakorpi latasi.

JYP otti kuitenkin lopulta voiton ja se tietysti oli Rautakorvellekin mieleen.

– Mutta pelasimme hyvän jatkoajan. Pelasimme fiksusti. Ei menty tunneleihin ja pysyttiin kiekossa, Rautakorpi linjasi.

JYPillä ei käytännössä olisi enää yhteenkään tappioon varaa, jos se meinaa pelata vielä pudotuspelejä keväällä.

– Selkä seinää vasten tässä ollaan ja meidän unelma elää. Mennään seuraavaa peliä kohti. Tämä oli totta kai tärkeä voitto meille ja henkisesti iso juttu voittaa ensi kertaa täällä areenalla, Rautakorpi sanoi.

Teksti: Ville Hirvonen

Lue myös: SM-liigassa kova yllätys – kerran pettynyt JYP kairasi valtavan voiton Nokia-areenasta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *