Illalla tv:ssä: Melkeinpä parasta fantasiaa mitä on tarjolla – elokuvaan jätettiin hauska kuvauksissa sattunut vahinko

IMDb-arvosana on 8,8.

Jos Prime Videon LOTR-sarja Mahtisormukset tuntui ikävältä, tänään on saatavilla balsamia haavoihin. Televisiosta esitetään kiehtova Peter Jacksonin ohjaama elokuva Taru sormusten herrasta: Sormuksen ritarit (2001).

Hobitti Frodo perii Bilbolta salaisen, voimia sisältävän sormuksen, jonka velho Gandalf huomaa olevan Mordorin hallitsijan Sauronin tekemä. Jotta pahuuden perikuva Sauron ei saisi haltuunsa sormusta, jolla hän tuhoaisi Keski-Maan, Frodon ystävineen täytyy hävittää sormus Tuomiovuoren tulessa. Alkaa sormuksen saattueen pitkä ja vaarallinen matka kohti Sauronin hallitsemaa Mordoria ja Tuomiovuorta.

Elokuva voitti peräti neljä Oscar-palkintoa. Tähtikaartissa nähdään muun muassa Elijah Wood, Ian McKellen ja Orlando Bloom.

Christopher Lee (Saruman) luki kuolemaansa saakka joka vuosi Taru sormusten herrasta -kirjan. Hän oli lisäksi ainut tuotannon jäsen, joka oli tavannut J.R.R. Tolkienin.

Kerrottakoon vielä hauskana triviana, että Ian McKellen (Gandalf) iskee päänsä Bilbon asunnon katossa olevaan parruun. Tämä oli vahinko, eikä sitä ollut käsikirjoituksessa. Se jätettiin kuitenkin lopulliseen elokuvaan. Kerroimme aiemmin myös viisi jännittävää faktaa Taru sormusten herrasta -elokuvista.

Sormuksen ritarit on niin ikään HBO Maxissa ja Prime Videossa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Pe 10.02.2023 klo 21.00, Sub
  • Ke 15.02.2023 klo 23.00, Sub

Lue myös: He olivat ehdolla Gandalfiksi – Ian McKellen sanoi miksi hän sai lopulta roolin | Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lue myös: Nyt Viaplayssa: Craigin fantasialeffassa on yllättävä Suomi-alaviite

Lue myös: Nyt Prime Videossa: Menestyskirjasta tehty kohtuukiva trilleri – ”teologisesti järjetön” juoni esti kuvauksen kirkossa

Katso myös: Taru sormusten herrasta: Sormuksen ritarit

Katso myös: Hobitti – Viiden armeijan taistelu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *