Venäjä menettänyt jopa puolet taistelupanssarivaunuistaan Ukrainassa, arvioi Yhdysvallat

AFP

Venäjä on todennäköisesti menettänyt puolet taistelupanssarivaunuistaan Ukrainan sodassa joko ukrainalaisten tuhoamina tai kaappaamina. Näin arvioi Yhdysvaltain kansainvälisten turvallisuusasioiden apulaispuolustusministeri Celeste Wallander.

Wallander esitti arvion virtuaalisessa turvallisuuskonferenssissa. Hän ei maininnut Venäjän menettämien tankkien arvioitua määrää.

Ukrainan läntiset tukijat ovat luvanneet lähettää maalle moderneja taistelupanssarivaunuja. Saksa ja Euroopan maat ovat lähettämässä Leopard 2 -tankkeja, Yhdysvallat Abramseja ja Britannia Challenger 2 -tankkeja.

Britannian mukaan Challenger-tankit lähetetään Ukrainaan maaliskuussa, kun taas Saksan ja muiden Euroopan maiden Leopard-toimitusten on määrä alkaa huhtikuussa. Yhdysvaltain Abrams-tankkien toimituksessa arvellaan menevän pidempään.

Ukraina saa myös vanhoja taistelupanssarivaunuja

Uudenaikaisen Leopard 2:n ohella Ukraina on saamassa vanhempia Leopard 1 -tankkeja. Saksa, Hollanti ja Tanska toimittavat Ukrainalle lähikuukausina ainakin sata Leopard 1- panssarivaunua, maiden puolustusministeriöt ovat kertoneet.

Kaikkiaan Saksa on hyväksynyt 178 Leopard 1 -panssarin toimittamisen Ukrainaan. Lopullinen määrä riippuu siitä, kuinka monta panssaria saadaan korjatuksi toimituskuntoon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *