USA ampunut alas tuntemattoman kohteen Alaskan yllä – kohde oli pienempi kuin viime viikon epäilty kiinalainen vakoilupallo

AFP

Yhdysvaltalainen hävittäjä on ampunut alas tuntemattoman kohteen Alaskan osavaltion yllä, Valkoinen talo kertoo. Vielä ei ole tiedossa, mikä kohde oli, mikä sen tarkoitus oli ja mistä se oli lähtöisin.

Kohde oli kuitenkin huomattavasti pienempi kuin epäilty kiinalainen vakoilupallo, joka liiteli Yhdysvaltojen yllä viime viikolla. Lisäksi ennen alas ampumista varmistettiin, että kohde on miehittämätön.

– Se oli suurin piirtein pienen auton kokoinen ja lensi noin 40 000 jalan (runsaan 12 kilometrin) korkeudessa, Pentagonin tiedottaja John Kirby kertoi.

Kohde ammuttiin alas varotoimena, koska se lensi samalla korkeudella kuin lentokoneet ja oli siten vaaraksi lentoliikenteelle. Alas ampumiseen ryhdyttiin presidentti Joe Bidenin käskystä, ja kohde putosi mereen Alaskan edustalle. Viranomaisten mukaan kohteen palaset on todennäköisesti mahdollista nostaa merestä.

Epäilty kiinalainen vakoilupallo lensi viime viikolla useita päiviä Yhdysvaltain taivaalla. Se ammuttiin alas mereen Yhdysvaltain itärannikolla viime lauantaina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *