”Hylkäsivät 30 ehjää panssariajoneuvoa” – Venäläisjoukoilta kaoottista toimintaa Vuhledarissa, kertovat raportit

Venäjä aloitti hyökkäystoimet uudelleen tammikuun lopulla, brittitiedustelu kertoo.

Venäjä on epäonnistunut hyökkäysyrityksessään Vuhledarin alueella Ukrainassa, kertovat Britannian tiedusteluraportti sekä ajatushautomo ISW.

Tiedusteluraportin mukaan venäläisjoukot ovat edistyneet Vuhledarin läntisimmällä reunalla, jossa aloitettiin hyökkäystoimet uudelleen tammikuun lopulla. Kuitenkin Venäjän tappiot ovat olleet raskaita, tiedusteluraportti jatkuu.

”Yhdessä välikohtauksessa venäläiset joukot todennäköisesti pakenivat ja hylkäsivät 30 pääosin ehjää panssaroitua ajoneuvoa epäonnistuneen hyökkäyksen jälkeen”, brittitiedustelu kertoo.

ISW kertoo raportissaan, että kuvat Vuhledarin alueesta kertovat tappion kärsineestä venäläismuodostelmasta, joka oli menettänyt 13 panssarivaunuja ja 12 muuta panssaroitua ajoneuvoa yhdessä taistelussa. Määrä vastaa noin puolta venäläisestä panssaripataljoonasta, ISW:n raportissa sanotaan.

ISW:n raportin mukaan kuvissa näkyy myös, että venäläiset ovat liikkuneet kolonnissa, mikä osoittaa huonoa taktiikkaa ja kyvyttömyyttä oppia Venäjän aiemmista taktisista virheistä.

Katso upotus täältä

Vuhledaria on kuvattu yhdeksi Venäjän tärkeäksi tavoitteeksi.

LUE LISÄÄ AIHEESTA:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *