Legendaarinen rallisarja käynnistyy – mukana mielenkiintoisia nimiä

Kotimainen F-Cup-Rallisarja käynnistyy ensi lauantaina Alavuden Urheiluautoiljoiden järjestämässä Tuuri Rallissa. Kilpailussa ajetaan neljä erikoiskoetta joille mittaa on kerrytetty 57 kilometriä.

Muutamaa päivää ennen kilpailua on ilmoittautuneiden listalla 82 kilpailijaparia. Näistä 62 paria kuuluu F-Cup Rallisarjaan ilmoittautuneisiin.

Mestaruuspisteistä kamppaillaan viidessä eri kategoriassa, Nuotti sekä Neliveto ovat ennalta nuotitettavia, puolestaan Yleinen, Seniorit, sekä Juniorit ajavat ilman ennakkotutustumista.

Nelivedoissa ajetaan vain yhdessä luokassa, muissa on kolme luokkaa kuutiotilavuuden mukaan. Viime vuodesta poiketen F- ja Pro F-autot ajavat nyt samoissa luokissa. Valtaosa kuljettajien pisteistä kertyy luokkapisteistä, mutta muutamia lisäpisteitä on tarjolla yleiskilpailujen viidelle nopeimmalle.

Jos takavuosina F-Cupin kautta nuoret kuljettajat kerryttivät kokemusta tuleville ajovuosille ja kohti Ralli SM -sarjaa, on tälle vuodelle nähty positiivista liikettä myös toiseen suuntaan.

SM-sarjasta tuttuja nuoria kuljettajia Tuukka Kauppista ja Jooa Iivaria nähdään myös F-Cupissa pitämässä kilpailutuntumaa ja treenikilometrejä yllä. Samaten viime vuonna SM-sarjassa kilpaillut Walle Pajuoja on suunnannut kilpurin vetävät pyörät kohti F-Cupia.

Lisää nuorta nopeutta tuli mukaan myöskin, kun viime vuoden Juniorien Suomen mestari Miko Jalava starttaa mukaan ja ottaa varmasti paikkansa sarjaa seuraavien fanien sydämissä.

Hallitseva, kaksinkertainen mestari Joonas Lindroos on tänäkin vuonna mukana ja toimii jälleen BMW M3:lllaan takuuvarmana vauhtimittarina muille kilpailijoille. Viime vuosina väkeviä otteita esittäneet Markus Hellström, Mika Lemmetti, Jaakko Ollikkala ja Jarkko Ojala nähdään varmasti kärkitaistoissa mukana.

Senioreissa hallitseva mestari Veli Kukkonen saa vastaansa aina vaarallisen kestomestarin Kari Kytölän, sekä nykyisin akateemiseksi ralliautoilijaksi laskettavan Lasse Hirvijärven, joka julkaisi oman kirjankin viime vuoden lopulla.

Yleisessä luokassa hallitsevaa mestaria Jonni Ruottusta yrittävät valtaistuimelta kammeta ainakin takavuosien mestari Juha Högström, sekä yksi yleisön suurista suosikeista, Roope Suomalainen. Pienellä Suzuki Swift GTI:llä hurjaa vauhtia etenevä Suomalainen on ajanut räväkillä otteillaan itsensä yhdeksi sarjan seuratuimmista kuljettajista.

Junioreissa yksi mielenkiintoinen nimi on Veeti Koljonen, jolta viime vuonna kausi jäi kesken BMW:llään. Haastajia hänelle löytyy varmasti useita, mutta peräti neljä autokuntaa junioreissa on Mäntsälän Moottorikerhon edustajia. Lieneekö tulossa Mäntsälän kapina, se selvinnee kauden mittaan.

Nelivetoihin sarjapisteistä ilmoittautui ajamaan vain Tomi Rönnemaa Kia Rio N5:lla.

F-Cupin kalenteri kaudella 2023:

11.2. Tuuri Ralli (Alavuden UA)

11.3. Ilomantsi Ralli (Keski-Karjalan UA)

27.5. Mäntsälä Ralli (Mäntsälän Moottorikerho)

16.9. Rantaralli, Naantali (Naantalin Seudun UA)

7.10. Orimattila Ralli, Orimattila (Orimattilan UA)

Lähde: Tiedote. Kuva: Marko Kyöstilä/AKK

Lue myös: Valtteri Bottas hehkuu positiivisuutta – takeita tason nostosta ei ole

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *