Harry Stylesin Grammy-palkintopuhetta kritisoidaan rajusti – “Mitä oikein tarkoitat?”

Erityisesti yksi lause on kummastuttanut somekommentoijia.

Brittitähti Harry Styles, 29, voitti halutun vuoden albumi -palkinnon sunnuntain Grammy-gaalassa Harry’s House -albumillaan. Samalla mies voitti kategorian ennakkosuosikit Beyoncén ja Adelen. Styles otti palkinnon vastaan puheella, jonka yksi osuus on noussut hyvin kommentoiduksi esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

– Tätä ei tapahdu kaltaisilleni ihmisille kovin usein ja tämä on niin hienoa, Styles sanoi.

Tätä lausahdusta on kritisoitu paljon, sillä Stylesin kaltaisia valkoisia miehiä on totuttu palkitsemaan kyseisessä gaalassa esimerkiksi mustien artistien kustannuksella. Etenkin Beyoncén fanit ovat olleet näreissään, sillä tämä ei onnistunut nappaamaan vuoden albumin palkintoa ylistetyllä Renaissance-albumillaan. Beyoncé on ollut vuoden albumin kategoriassa ehdolla neljä kertaa ja hävinnyt jokaisella kerralla.

Stylesin puhetta on pidetty erikoisena monessa somekommentissa.

”’Tätä ei tapahdu kaltaisilleni ihmisille usein’, vaikka olet kirjaimellisesti valkoinen mies.”

”Harry Styles sanoi, että ’tätä ei tapahdu kaltaisilleni ihmisille’, mutta tämä tapahtuu juuri kaltaisillesi ihmisille. Olet valkoisen etuoikeuden perikuva, eikä musta nainen ole voittanut tuota palkintoa vuoden 1999 jälkeen. Mitä oikein tarkoitat, nuori mies?”

”Olet valkoinen miespoptähti. Oikeasti, Grammy-gaala on olemassa sinunlaisiasi ihmisiä varten.”

Osa somekommentoijista on myös puolustanut Stylesin sanomisia. Jotkut ovat arvelleet, että Styles tarkoitti lausahduksellaan sitä, että hän on kasvanut vaatimattomissa oloissa Englannissa ja noussut suosioon alun perin X Factorista. Jotkut ovat myös sanoneet, että Styles sanoo samankaltaisen lauseen usein keikoillaan ja tämä on vain osoitus hänen nöyrästä ja kiitollisesta asenteestaan.

Supertähti muisti palkintopuheessaan myös niitä artisteja, joita vastaan kamppaili kategoriassa.

– Olen ollut niin inspiroitunut kaikista artisteista tässä kategoriassa, Styles kehui.

Styles voitti illan aikana myös toisen palkinnon. Harry’s House -albumi palkittiin myös parhaana poplaulualbumina.

Lue myös: Harry Stylesin housujen haaroväli repesi kesken keikan – artistilta hauska reaktio

Lue myös: Madonnan kasvot herättivät huomion Grammy-gaalassa – nyt nainen kommentoi kipakkaan sävyyn

Lähteet: Metro, Time

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *