Pron kolmipäiväinen lakko teknologiateollisuudessa alkoi

Ammattiliitto Pro on puoliltaöin aloittanut kolmipäiväisen lakon teknologiateollisuudessa. Lakko koskee 18:aa teknologiayritystä.

Pron ja Teknologiateollisuuden työnantajien työriitaa yritettiin ratkoa sovittelija Jukka Ahtelan johdolla vielä tiistai-iltana, mutta sopua ei löytynyt.

Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malisen mukaan sopuun ei päästy, koska palkankorotuksen rakenne ja sisältö eivät vastanneet sitä, mitä liiton jäsenet palkkaratkaisulta edellyttävät.

Työriidan sovittelu jatkuu torstaina.

Teknologiateollisuuden ylempiä toimihenkilöitä koskevassa työriidassa sen sijaan tapahtui tiistaina edistystä, ja valtakunnansovittelija Anu Sajavaara antoi sovintoehdotuksen.

Riidan osapuolet eli Teknologiateollisuuden työnantajat ja ylempiä toimihenkilöitä edustava YTN antavat vastauksensa sovintoehdotukseen tänään keskiviikkona kello 13.

Jos sovintoehdotus hyväksytään, YTN:n ilmoittama lakko peruuntuu ja ylityökiellot päättyvät.

YTN on antanut teknologiateollisuuteen varoituksen toisesta kolmen päivän lakosta 15. helmikuuta alkaen. Lisäksi YTN:llä on toistaiseksi voimassa oleva ylityökielto sekä teknologiateollisuudessa että suunnittelu- ja konsulttialalla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *