IS: Laulaja Kisu Jernström paljasti karmivan tiedon: ”Vatsassani on iso, aggressiivinen syöpäkasvain”

Laulaja ja muusikko Kristian ”Kisu” Jernström on sairastunut aggressiiviseen syöpään. Siinä missä edellisen syövän kohdalla tulevaisuus oli vielä valoisa, on nyt tilanne toinen.

71-vuotias laulaja ja muusikko Kristian ”Kisu” Jernström on ollut mukana suomalaisessa musiikkibisneksessä jo vuosikymmenten ajan noustuaan vain 14-vuotiaana Topmost -yhtyeen rumpaliksi.

Yhtyeestä tuli yksi ensimmäisistä suomalaisista ilmiöksi kutsuttavista rockyhtyeistä ja se teki kaikista jäsenistään tähtiä. 1970-luvulla Jernström löi läpi uudestaan iskelmälevyttäjänä, joka teki yhteistyötä monien eturivin artistien kanssa soittaen esimerkiksi Kirkan bändissä.

Pysäyttävä diagnoosi

Nyt 71-vuotias Jernström on kuitenkin paljastanut surullisen uutisen Ilta-Sanomien haastattelussa. Jernström kertoo saaneensa diagnoosin aggressiivisesta vatsasyövästä.

Häneltä leikattiin jo aiemmin vuonna 2020 alanielun syöpäkasvain, jonka hoitojen jälkeen hän ehti saada vuonna 2021 terveen paperit. Nyt tilanne on ottanut kuitenkin karmivan käänteen.

– Vatsassani on iso, aggressiivinen syöpäkasvain, Kisu kertoo IS:lle.

Artisti on ollut sairaalassa jo useita viikkoja, mutta lääkäreiden mukaan kyse on uudesta syövästä eikä vanhan uusiutumisesta.

”Tieto tuli shokkina”

Hän hakeutui lääkäriin tammikuussa, kun huomasi kuntonsa heikentyneen äkillisesti. Kisulla diagnosoitiin sarkooma, joka on harvinainen tukikudossyöpä.

– Tieto tuli shokkina, vaikka syövän olen kerran jo käynytkin läpi, hän kertoo IS:lle.

Pehmytkudossarkooma on harvinainen syövän muoto ja sitä diagnosoidaan Suomessa vuosittain noin 200 kappaletta.

Sairastumisen myötä Jernströmillä edessään parhaassakin tapauksessa pitkä toipumisjakso ja kevään keikkojen peruminen.

The post IS: Laulaja Kisu Jernström paljasti karmivan tiedon: ”Vatsassani on iso, aggressiivinen syöpäkasvain” appeared first on Newsner Suomi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *