Dneprin saarien hallinnasta käydään kamppailua, kertoo Britannian puolustusministeriö

Venäjän joukot ovat jatkuvasti yrittäneet miehittää Dnepr-joen suistoalueen pieniä saaria sen jälkeen kun ne vetäytyivät joen itärannalle marraskuussa, kertoo Britannian puolustusministeriö päivittäisessä tiedusteluraportissaan.

Ukraina on toistuvasti tuhonnut Venäjän etuvartioasemia saarilla tykkitulella. Sodan kumpikin osapuoli yrittää todennäköisesti pitää näitä alueita hallussaan voidakseen valvoa strategisesti tärkeää jokea siltä varalta, että toinen yrittää hyökkäystä joen yli.

Puolustusministeriön mukaan on kuitenkin erittäin epätodennäköistä, että Venäjä yrittäisi ylittää Dneprin, koska se olisi hyvin vaikeaa ja aiheuttaisi runsaasti tappioita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *