Alfa Romeon pomo ei kaihda kertoa totuutta: Valtteri Bottaksen työkaluun on otettu vaikutteita tämän F1-tallin autosta

F1-talli Alfa Romeo esitteli tiistaina Valtteri Bottaksen kauden 2023 C43-auton. Kilpurin väritys muuttui radikaalisti, mutta siinä on tietenkin myös teknisesti paljon uutta ja niin sanotusti muilta otettua.

Alfa Romeon tekninen pomo Jan Monchaux ei kaihda kertoa totuutta. Hän puhuu asioista niiden oikeilla nimillä.

Kyllä, tarkkasilmäinen havaitsee C43:ssa samaa, kuin viime kautta dominoineessa Red Bull-tallin autossa.

– Kyse on vain sen tunnustamisesta, että tietty tiimi teki viime kaudella parempaa työtä kuin kaikki muut. Meidän piti ymmärtää, miksi he onnistuivat tietyillä alueilla paremmin ja mukauttaa se tieto omaan autoomme, Monchaux toteaa espanjalaislehti Diario Sportille.

Monchaux korostaa, että C43:n takaosan uudistukset vaativat huomattavia ponnisteluja.

– Se mitä sijoitat auton etuosaan, ei tuota yhtä paljon kuin se, mitä sijoitat auton takaosaan. Teemme mieluummin yhden kunnon aterian kerralla viiden sijaan, joista yhdestäkään ei tule kovinkaan herkullista, Monchaux muotoilee.

Kuva: Sauber Alfa Romeo

Lue myös: Valtteri Bottaksen F1-tallille ongelmia uuden nimisponsorin takia?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *