Venäjä yrittää koko ajan isoa hyökkäystä, arvioi brittitiedustelu – Ukraina: ”Täydellinen koordinaation puute” Bah’mutissa

Brittitiedustelu pitää erittäin todennäköisenä, että Venäjä on pyrkinyt käynnistämään uudelleen isoja hyökkäysoperaatioita jo kuukauden ajan Ukrainassa. Venäläisjohdon tavoitteet ovat epärealistiset, tiedusteluraportti arvioi.

Venäjä ”on erittäin todennäköisesti yrittänyt käynnistää uudelleen merkittäviä hyökkäysoperaatioita” Ukrainassa jo tammikuun alusta lähtien, arvioi Britannian päivittäinen tiedusteluraportti tänään tiistaina. Brittitiedustelun mukaan voi lähes varmasti sanoa, että tavoitteena on vallata Donetskissa ne alueet, jotka ovat ukrainalaisten hallussa.

Venäläisjoukot ovat onnistuneet valtaamaan ”vain useita satoja metriä alueita viikossa”. Venäjä kärsii brittitiedustelun mukaan ammuspulasta ja ohjausyksiköiden puutteesta.

Venäjän tavoitteet ovat epärealistiset poliittisesta painostuksesta johtuen ja venäläisjohtajat todennäköisesti edelleen vaativat laajaa edistystä, brittitiedustelu jatkaa.

”On yhä epätodennäköistä, että Venäjä pystyy rakentamaan tarvittavat joukot vaikuttaakseen olennaisesti sodan lopputulokseen tulevina viikkoina”, raportti toteaa.

Samaan aikaan Ukrainan armeija kertoi tilanneraportissaan maanantaina, että Venäjän joukot keskittävät hyökkäyksiään Bah’mutiin ja sen lähistölle.

”Bah’mutin kaupungin alueen vihollisuuksissa Venäjän miehitysjoukkojen sotilaiden ja niin kutsutun ’Wagnerin’ palkkasotureiden välillä oli täydellinen koordinaation ja vuorovaikutuksen puute”, ukrainalaisraportti sanoo.

Tiistaisessa raportissaan Ukrainan armeija kertoo torjuneensa venäläishyökkäyksiä niin Luhanskin kuin Donetskinkin alueella.

Katso upotus täältä

Venäjän uskotaan yrittävän nyt saada vallattua koko Donbasin alueen. Donbas koostuu Luhanskista ja Donetskista. Lehtitietojen mukaan presidentti Vladimir Putin on asettanut aikarajaksi maaliskuun.

Venäjä hyökkäsi laajamittaisesti Ukrainaan lähes vuosi sitten, mutta on epäonnistunut tavoitteessaan kaataa maan hallinto. Krimin niemimaan Venäjä liitti laittomasti itseensä jo vuonna 2014 ja taisteluja on siitä lähtien käyty Itä-Ukrainassa.

LUE MYÖS:

Kiina käynnisti vilpillisen Venäjä-teatterin – Saksa ja Ranska lyövät innolla tahtia
Professori: Vladimir Putin voi joutua pelaamaan riskialttiin kortin
Voiko koko Venäjän valtio hajota? – ”Todistamme vallankumousta”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *