Pariisin pormestari käänsi kelkkansa – ei halua venäläisurheilijoita kaupungin olympialaisiin

AFP

Pariisin pormestari Anne Hidalgo vastustaa mahdollisuutta, että venäläisurheilijat päästetään mukaan Pariisissa ensi vuonna kisattaviin kesäolympialaisiin. Pormestarin toimisto viestitti tiistaina, että venäläisosanoton ei pitäisi olla mahdollista niin kauan kuin sota jatkuu Ukrainassa.

Vielä tammikuussa Hidalgo totesi uskovansa, että venäläiset voivat päästä olympialaisiin “neutraalin lipun alla”, jotta urheilijoilta ei riistetä kilpailua.

Kansainvälinen olympiakomitea KOK on linjannut tutkivansa väylää venäläis- ja valkovenäläisurheilijoiden osanotolle, luultavimmin neutraaleina urheilijoina. Venäjän hyökkäyksen kohteena oleva Ukraina on vaatinut venäläisurheilijoiden täyttä sulkemista kisoista, ja se on kertonut harkitsevansa Pariisin kisojen boikotoimista. Puolan urheiluministerin mukaan jopa 40 maata voisi boikotoida kisoja, jos venäläis- ja valkovenäläisurheilijoita on mukana kisoissa.

Olympialaisten osanotto-oikeuksista päättää lopulta KOK, eikä kisajärjestäjillä tai tässä tapauksessa Ranskan viranomaisilla ole päätäntävaltaa asiassa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *