Netflix traumatisoi Squid Gamen tosi-TV-version osallistujat

Eteläkorealainen sarja Squid Game kohosi nopeasti suursuosioon Netflixissä syksyllä 2021. Toinen kausi on tulossa sitten joskus, ja sitä odotellessa Netflix on tehnyt tosi-TV-tyyliin ohjelman, jossa osanottajat kokevat Squid Gamen oikeassa elämässä. Nyt on selvinnyt, ettei prosessi ollut osanottajille erityisen miellyttävä. Tuloksena on ollut niin henkisiä traumoja kuin fyysisiä vammojakin. Lisäksi kisoja ei ilmeisesti tehty reiluiksi, vaan ennen kaikkea viihteellisiksi.

10 contestants required medical attention for injuries they suffered while filming the reality show, chief among them being pneumonia, a herniated disc, a torn knee tendon, and an ear infection. According to IndieWire, contestants were asked to stand still while playing “Red Light, Green Light” at 26° Fahrenheit (-3° Celsius) weather in 30-minute increments during a nine-hour filming session.

In an incident three former contestants call the “38-second massacre,” a bunch of contestants had their blood squib packs go off and were simultaneously eliminated from the reality show. According to the contestants, the show’s producers eliminated them despite their having successfully completed a game with time to spare while they were reviewing the round’s drone-shot footage.

Melkoista menoa. Tuotantoyhtiön antaman lausunnon mukaan tarpeellisia varotoimia noudatettiin. Lisäksi kisat olivat reiluja.

Kiitokset, Kotaku

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *