Tietojen mukaan Half-Life 3 kuopattiin vuonna 2015, ja nyt vuotaja laski maailmalle niin tarinan kuin pelattavuuttakin

Half-Life 2 saatiin silloin joskus, ja sen jälkeen muutama tarinallinen laajennuskin. Ja sitten se loppui, eikä jatkoa ole saatu. Eikä ilmeisesti saada vastakaan. Uusien Tietovuotojen perusteella Valve kuoppasi Half-Life 3:n vuonna 2015, ja tuolloinkin pelin parissa pakersi vain 10 ihmistä.

Varhaisessa vaiheessa Half-Life 3:ssa oli mukana unijakso, jonka aikana Gordon Freeman pääsee kokemaan seitsenvuotisen sodan. Moinen sijoittui ajallisesti Half-Life 2 -peliä edeltävään aikaan, ja tässä seitsenvuotisessa sodassa avaruusolioiden Combine otti maapallon hallintaansa. Sitten Gordon Freeman havahtui valveille Aperature Sciencessa eli siellä, mihin Portal-pelit sijoittuvat.

Half-Life 3 olisi sisältänyt viittauksia peliin Portal 2, ja sijoittunut pulmapelin jälkeiseen aikaan. Mukana olisi ollut robottiset kädet, joilla Gordon Freeman olisi ratkonut pulmia ennen kaikkea muuttamalla esineiden kokoa ja lämpötilaa. Aperaturen laboratoriosta pakenemisensa jälkeen Gordon Freeman olisi saanut selville, että aikaa on kulunut 20 vuotta. Freeman itse on tuntemattomassa autiokaupungissa jossain päin Pohjois-Amerikkaa.

Tietovuotelija Tyler McVicker on vahvistanut tiedot ainakin suurilta osin. Lisäksi Half-Life 3:ssa olisi ollut osittain avoin maailma eikä siis niin lineaarinen rakenne kuin aiemmissa peleissä. Mukana olisi ollut satunnaisesti luotavia tehtäviä pelaajalle. Projekti kuopattiin siksi, että Valven sisällä oli ristiriitoja henkilökunnan kesken: suurin osa johdosta halusi siirtyä VR-menon pariin.

Kuten ennenkin, Valve tuskin kommentoi paljastuksia mitenkään.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *