NHL:n rimanalitus All Star-tapahtumassa – Venäjä ja Putin korjasivat pr-hyödyn

Venäjä on pian vuoden verran jatkanut raakalaismaista sotaansa Ukrainassa. Useita satoja lapsia on saanut sotatoimien seurauksena surmansa.

Maailman suurin jääkiekkoliiga NHL ei kuitenkaan moisesta välitä. Vladimir Putinia julkisesti kannattavat venäläiskiekkoilijat saavat jatkaa NHL:ssä kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Venäjän ja Washington Capitalsin supertähti Aleksander Ovetshkin pitää Instagram-tilinsä etusivulla yhä kuvaa, jossa poseeraa itsensä Putinin kanssa.

Lauantaina NHL:n All Star-tapahtumassa nähtiin irvokas hetki. Aleksander Ovetshkinin Sergei-poika pääsi jäälle yhdessä isänsä ja Sidney Crosbyn kanssa. Sergei Ovetshkin pääsi ketjukaveriensa avustuksella viimeistelemään maalin.

Tapaus on kuohuttanut. Tshekkilegenda Dominik Hasek twiittasi NHL:n vajonneen tynnyrin pohjalle. Moni Ukrainan tapahtumista perillä oleva on samaa mieltä.

Yhdysvallat lähettää aseapua Ukrainaan, mutta ei estä Putinia tukevia venäläisiä pelaamasta NHL:ssä. Tässä tehdään eräänlainen oma maali Putinin eduksi.

NHL on siinäkin mielessä erikoisella linjalla, että Kansainvälinen Olympiakomitea on ilmoittanut, että venäläisurheilijat voisivat osallistua olympialaisiin, jos eivät tue Putinin politiikkaa. Näillä kriteereillä Ovetshkinilla ei pitäisi olla olympialaisiin mitään asiaa.

Irvokkaasti hän esiintyy silti poikansa kanssa NHL:n tähdistötapahtumassa. Aikoinaan Neuvostoliitto käytti lapsia propagandassaan hyödykseen ja sama meininki jatkuu Venäjällä nyt pohjoisamerikkalaisen NHL:n kautta.

Teksti: Otto Palojärvi

Lue myös: Teemu Selänteen lihansyöntiuho räjäytti somen – ”kommaritouhusta” irvailua

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *