WSJ: Kiina auttaa Venäjää kaikessa hiljaisuudessa luultua enemmän – ”Jos hyökkäys toimii, kannattaa kiinnittää turvavyö”

WSJ kertoo myös Turkin toimittavan Venäjälle muun muassa aseteollisuudessa käytettäviä kemikaaleja ja mikrosiruja.

Amerikkalaisen talouslehti Wall Street Journalin (WSJ) mukaan Kiina tarjoaa Venäjälle arvioitua enemmän sotilaallista apua. WSJ:n uutisen perusteena on data maiden välisestä kaupasta.

WSJ siteeraa muun muassa Venäjän tullin tietoja, joiden mukaan Kiinan valtion omistamat puolustusyhtiöt ovat toimittaneet venäläisille puolustusalan yrityksille navigointilaitteita ja osia hävittäjiin sekä muita sotilasteknisiä laitteita.

Tiedot tulevat julki vain päivä sen jälkeen, kun Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken kertoi lykkäävänsä vierailuaan Kiinaan. Viralliseksi syyksi on kerrottu Yhdysvaltain ilmatilaan viime viikolla ilmestynyt kiinalaiseksi vakoilulaitteeksi epäilty ilmapallo, mutta WSJ vihjaa, että taustalla on myös epäily Kiinan Venäjä-avusta. Blinkenin oli alun perin määrä matkustaa Pekingiin perjantaina.

Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola ei pidä uutista yllättävänä.

”Kiinan tuki Venäjälle on aiempaan luultua laajempaa. Kiina pelaa kahdella kädellä. Ei varsinaisesti yllättävää. Jos Venäjän hyökkäys toimii, kannattaa kiinnittää turvavyö”, hän kommentoi Twitterissä.

(Juttu jatkuu tviitin alla)

Katso upotus täältä

WSJ kertoo myös Turkin toimittavan Venäjälle muun muassa aseteollisuudessa käytettäviä kemikaaleja ja mikrosiruja. Uutistoimisto Reutersin mukaan Yhdysvallat on varoittanut saattavansa rankaista Turkkia tästä.

LUE SEURAAVAKSI:

Turkille tiukka jyrähdys USA:n senaatista – hävittäjäkaupat jäihin, kunnes Suomi ja Ruotsi hyväksytään Natoon
Ilman Ruotsia Natoon? Kenraali kertoo kirjassaan, millainen olisi Suomen asema ”etulinjan saarekkeena”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *