Heliövaara ja Ruusuvuori ajoivat argentiinalaiset pois suomalaisten olohuoneesta – Argentiinan ykköspelaaja vetäytyi loukkaantumisen vuoksi

Topias Mikkonen

Harri Heliövaara täytti kotiyleisön odotukset tenniksen miesten maajoukkueturnaus Davis Cupin karsinnassa Espoossa. Nelinpelitähti ja Emil Ruusuvuori päihittivät 2 tuntia ja 50 minuuttia kestäneessä kamppailussa argentiinalaispari Andres Molteni/Maximo Gonzalezin erälukemin 7-6 (7-5), 4-6, 6-4.

– Aikamoinen ottelu, kolmessa tunnissa ehtii tapahtua paljon. Näyttäisi, että aina kun pelaan Emilin kanssa, voitamme ensimmäisen ja kolmannen erän. Turhaa mennä muuttamaan voittavaa taktiikkaa, Heliövaara naurahti.

Avauserä meni katkaisupeliin murroitta, mikä on tyypillistä nelinpelissä etenkin kovalla kentällä. Toinen erä oli sen sijaan rikkonainen: Heliövaara ja Ruusuvuori mursivat heti toisen erän alkuun, mutta sen jälkeen menettivät kolme peräkkäistä Heliövaaran syöttöä, mikä riitti argentiinalaisille tasoittamiseen.

– Emilin kanssa on erilaista syöttää kuin normiparini Lloyd Glasspoolin. Emilin kanssa on sovellettava, mikä on pidemmän päälle helpompi vastustajille, Heliövaara veisteli.

Suomalaiset sisuuntuivat tauolla ja rymistelivät 5-1-johtoon. Se oli kuihtua kasaan, kunnes Ruusuvuori pystyi pitämään ratkaisevan syötön.

– Kapteeni (Jarkko) Nieminen sanoi, että ajetaanhan argentiinalaiset pois meidän olohuoneesta. Se sytytti, ja pelasimme yleisön kannustuksen avulla 5-1-asemaan asti niin hyvää nelinpeliä kuin on mahdollista. Lopussa toki jännitys näkyi, mutta voitto oli tärkeintä.

Urakoinut Ruusuvuori voi ratkaista

Suomi siirtyi ottelusarjassa 2-1-johtoon, mikä antaa Ruusuvuorelle (ATP-43) mahdollisuuden lähettää maajoukkue ensimmäistä kertaa Davis Cupin 16 maan lopputurnaukseen. Sunnuntain toisessa pelissä hän kohtaa Facundo Bagnisin (ATP-88).

Argentiinan ykköspelaaja Francisco Cerundolo, joka kukisti eilen Otto Virtasen päätöserän katkaisupelissä, vetäytyi ottelusta lihasvamman vuoksi.

Eilisen ottelupäivän jälkeen ei ollut vielä varmaa, pelaako Heliövaaran rinnalla Ruusuvuori vai Patrik Niklas-Salminen. Kun valinta osui Ruusuvuoreen, on hänellä pitkän taiston jälkeen vain 30 minuuttia palautumisaikaa ennen huipputärkeää kaksinpeliä.

– Päätimme, että parhaalla on mentävä, vaikka se ottaisi pari prosenttia pois Emilin suorituksesta, Heliövaara mietti.

Mikäli Bagnis selviää ottelusta voittajana, joukkueen kakkospelaajat – Virtanen ja Pedro Cachin – ratkaisevat, kumpi maa pääsee marraskuussa Malagassa järjestettävään lopputurnaukseen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *